ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδημούλης: Το Eurogroup της Δευτέρας μπορεί και πρέπει να δώσει συμφωνία

Παπαδημούλης: Το Eurogroup της Δευτέρας μπορεί και πρέπει να δώσει συμφωνία
Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Το αυριανό Eurogroup πρέπει και μπορεί να δώσει μια συνολική συμφωνία-πλαίσιο, όχι μόνο για το τέλος της δεύτερης αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης-μαμούθ μέσα στον Ιούνιο, αλλά και να δώσει τον οδικό χάρτη ελάφρυνσης του χρέους και ρεαλιστικών πρωτογενών πλεονασμάτων, έναν χάρτη που θα επιτρέψει η ανάπτυξη, που όλοι προβλέπουν για τα επόμενα τρία χρόνια, να είναι διατηρήσιμη για 10-15 χρόνια», τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Ελλάδα μπαίνει σε μια τροχιά θετικών ειδήσεων και σημείωσε:

«Θα χρειαστεί δουλειά για να ξανακερδίσουμε το χαμένο έδαφος, για να επουλώσουμε τις πληγές που δημιούργησαν η χρεοκοπία και τα μνημόνια, αλλά το βέβαιο είναι ότι μπαίνουμε πια σε μια τροχιά που θα φέρει θετικές ειδήσεις και το τέλος αυτής της άγριας επιτροπείας το καλοκαίρι του 2018».

Ο κ. Παπαδημούλης, απάντησε, επίσης, στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση ψήφισε ένα «τέταρτο μνημόνιο» και παρατήρησε:

«Κανείς, ούτε η κ. Μέρκελ, ούτε ο κ. Σόιμπλε, ούτε ο κ. Γιούνκερ, ούτε το ΔΝΤ, δεν μιλάει για τέταρτο μνημόνιο. Μιλάνε μόνο η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα, αυτοί που μας έβαλαν στα μνημόνια».

«Η συμφωνία αυτή είναι το εξιτήριο από την επιτροπεία και η κυβέρνηση αυτή έχει βάλει ως στόχο το καλοκαίρι του 2018 να τελειώνουμε οριστικά με τα μνημόνια», κατέληξε ο κ. Παπαδημούλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ