ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Παυλόπουλου-Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη

Συνάντηση Παυλόπουλου-Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη

Τετ α τετ με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος την Κυριακή επανεξελέγη πανηγυρικά στην ηγεσία του ΑΚΡ και πλέον είναι ο πρώτος Τούρκος, που τα τελευταία σχεδόν 70 χρόνια είναι ταυτόχρονα επικεφαλής κράτους και πολιτικού κόμματος, θα έχει τη Δευτέρα ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετέβη στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να λάβει μέρος στη σύνοδο κορυφής για τον εορτασμό των 25 ετών από την ίδρυση του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

Ο κ. Παυλόπουλος επισκέφθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο όπου είχε συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

«Το Πατριαρχείο είναι λίκνο και κοιτίδα μας και πρέπει να αντιληφθεί η τουρκική ηγεσία ότι η παρουσία του Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη είναι ένας από τους ισχυρότερους δεσμούς της Τουρκίας με την ΕΕ και τη Δύση. Ελπίζω και πιστεύω ότι στο τέλος η τουρκική ηγεσία θα το καταλάβει και θα δώσει τη δυνατότητα στο Πατριαρχείο να αναπτύξει το έργο του, ιδίως το εκπαιδευτικό, και μιλώ για την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ