ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν.Παππάς: Ρύθμιση για το ελληνικό χρέος στο σημερινό Eurogroup

Ν.Παππάς: Ρύθμιση για το ελληνικό χρέος στο σημερινό Eurogroup
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Την υπερηφάνεια του ιδίου αλλά και της κυβέρνησης στο σύνολό της εξέφρασε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, για το ότι μπήκε ένα «στοπ» στην πορεία καταστροφής της χώρας. Ακόμη, έκανε λόγο για συνολική συμφωνία - με πρόβλεψη και για το ελληνικό χρέος  - στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup.

«Αυτοί που πόνταραν στο σενάριο της εκτροπής, το μόνο που τους μένει αυτή τη στιγμή είναι να αλλάξουν πλευρό και να κοιμηθούν από το άλλο, διότι και η συμφωνία έκλεισε και στο χρέος θα υπάρξει μία ρύθμιση η οποία θα βγάζει την ελληνική οικονομία από το φάσμα των ερωτηματικών για τη βιωσιμότητα του», είπε ο υπουργός.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 σημείωσε: «Αυτό που θα "κουρευτεί" είναι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας για τα αμέσως επόμενα χρόνια. Θα κουρευτεί, δηλαδή, η απαισιοδοξία και το ερωτηματικό, το εναπομείναν στη διεθνή οικονομική και επενδυτική κοινότητα, εάν θα μπορέσει η Ελλάδα να εξυπηρετήσει το χρέος».

Σε ερώτηση εάν είναι υπερήφανοι στην κυβέρνηση για το πολυνομοσχέδιο που ψήφισαν στη Βουλή, ο κ. Παππάς απάντησε: «Είμαστε υπερήφανοι που έχουμε σταματήσει μια πορεία καταστροφής. Μια πορεία η οποία, για πέντε χρόνια, ήταν μια πορεία καθοδικού σπιράλ θανάτου, το οποίο αυτή τη στιγμή έχει σταματήσει. Έχουμε αποτρέψει την καταστροφή για εκατομμύρια συμπολίτες μας, για όσους εμπίπτουν στον Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, για τους αυτοαπασχολούμενους που είδαν να μειώνεται η ασφαλιστική τους εισφορά περίπου 80%, για τους αγρότες που θα πληρώσουν χαμηλότερη ασφαλιστική εισφορά, για όλους όσοι θα ευνοηθούν από τα αντίμετρα».

Επισήμανε ότι είναι η πρώτη φορά που συνολικά «το παιχνίδι γυρίζει». Δηλαδή, γίνονται δεκτά αιτήματα και απαιτήσεις θετικών μέτρων από την Ελλάδα και, κυρίως, έχουμε ένα σύνολο ενδείξεων στην ελληνική οικονομία, που δείχνουν ότι και οι διεθνείς επενδυτές και οι εγχώριοι καταναλωτές θεωρούν ότι περνάμε στη φάση της σταθεροποίησης και τη ανάκαμψης και επιτέθηκε στην αντιπολίτευση και ιδιαίτερα στη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρο της Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας:

«Δυστυχώς, όμως, στην Ελλάδα βλέπουμε κάποιους -όπως οι πνιγμένοι που πιάνονται από τα μαλλιά τους- να πιάνονται από κάποιες διαρροές για κάτι που είπε σε κάποιον δημοσιογράφο της Γερμανίας ένα στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, που υποτίθεται πως είπε ότι δεν βλέπει λύση για το ζήτημα του χρέους κι αυτό τους κάνει σχεδόν να βγαίνουν έξω να πανηγυρίζουν. Αυτό είναι ένα θλιβερό φαινόμενο στην ελληνική πολιτική ζωή. Χάνουν άλλη μια ευκαιρία αυτοί να βάλουν τη φανέλα της εθνικής μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ