ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Παπαδημούλης στο CNN Greece: Ο Σόιμπλε θα αναγκαστεί να συμφωνήσει στο τελικό πακέτο (aud)

Δ. Παπαδημούλης στο CNN Greece: Ο Σόιμπλε θα αναγκαστεί να συμφωνήσει στο τελικό πακέτο (aud)
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup σχολίασε ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο CNN Greece.

«Η συμφωνία που όλοι περιμέναμε και πολλοί επιδίωξαν δεν ήρθε στο χθεσινό Eurogroup. Η καθυστέρηση κάνει ζημιά και στην Ελλάδα και στην Ευρωζώνη», δήλωσε ο κ. Παπαδημούλης και υπογράμμισε ότι οι πάντες βεβαιώνουν ότι υπήρχε σημαντική πρόοδος αλλά όχι τελική συμφωνία.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «τα περιθώρια στενεύουν» και ότι στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου «θα πρέπει να κλείσει η περίφημη συμφωνία-πακέτο που θα περιλαμβάνει και τα μέτρα για την ελάφρυνση του δημόσιου ελληνικού χρέους».

Ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, άσκησε δριμεία κριτική στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών αναφορικά με την στάση για την Ελλάδα λέγοντας ότι «η διαφορά με τα προηγούμενα Eurogroup είναι ότι δεν βρισκόταν υπό πίεση η Ελλάδα και ο Τσακαλώτος, αλλά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε», ενώ συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα έχει κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της και ότι έχει έρθει η ώρα να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους οι δανειστές.

Επίθεση εξαπέλυσε στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας τους ότι παρά το γεγονός ότι «βύθισαν τη χώρα στη χρεωκοπία και την οδήγησαν στα μνημόνια, αντί να βοηθούν το έργο της κυβέρνησης και της χώρας, με δυσκολία συγκρατούνται να μην φωνάξουν “βάστα Σόιμπλε”».

Επίσης, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι «είναι υποχρεωτική η συμφωνία στις 15 Ιουνίου», για την ελληνική οικονομία καθώς κανείς δεν θέλει να χαθεί και το καλοκαίρι και να μεταφερθούν οι εξελίξεις μετά τις γερμανικές εκλογές.

Στη συνέχεια, ο κ. Παπαδημούλης, σημείωσε ότι «ήρθε η ώρα να δείξει η Άνγκελα Μέρκελ, ότι αυτά που λέει στον Αλέξη Τσίπρα, στον Μακρόν και στον Γιούνκερ, όταν μιλάει για την Ελλάδα, να τα κάνει πράξη».

Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι «κανείς στο Eurogroup δεν ζήτησε κάτι από την Ελλάδα και ότι όλοι την επαίνεσαν. Χθες ακούσαμε πολύ καλά λόγια για την προσπάθεια της Ελλάδας και τις θυσίες των Ελλήνων. Δεν μας αρκούν πια αυτά. Τώρα πια θέλουμε μετρήσιμα αποτελέσματα».

«Εκτιμώ ότι είναι τόσο συντριπτική η πίεση του χρόνου και του συσχετισμού των δυνάμεων, όπου και ο κ. Σόιμπλε, θα αναγκαστεί, ελπίζω και με τη συνδρομή της Καγκελαρίου Μέρκελ, να συμφωνήσει στο τελικό πακέτο», κατέληξε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ακούστε αναλυτικά όσα δήλωσε στο CNN Greece ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ