ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπύρος Βούγιας: Πότε θα ανακοινώσει εάν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Σπύρος Βούγιας: Πότε θα ανακοινώσει εάν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης
EUROKINISSI/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ο Σπύρος Βούγιας, ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ, θα ανακοινώσει το Νοέμβριο την οριστική του απόφαση σχετικά με το αν θα κατέβει υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης το 2019. Αυτό το διάστημα βρίσκεται σε διερευνητικές επαφές για να διαπιστώσει την υποστήριξη της πόλης προς το πρόσωπό του.

Όπως ανέφερε σε συνάντηση με δημοσιογράφους, τον Ιούνιο σκοπεύει να ζητήσει συνάντηση με τους αρχηγούς των κομμάτων, Αλέξη Τσίπρα, Κυριάκο Μητσοτάκη, Φώφη Γεννηματά και Σταύρο Θεοδωράκη, προκειμένου να ζητήσει ανοχή και συνεννόηση για τις δημοτικές εκλογές.

Ο κ. Βούγιας σημείωσε πως τελειώνει η «Πρωτοβουλία» του Γιάννη Μπουτάρη, εκτιμώντας πως ο δήμαρχος δεν θα ξαναβάλει υποψηφιότητα, καθώς είναι «έξυπνος άνθρωπος».

«Έχει κλείσει τον κύκλο της η "Πρωτοβουλία". Καλά κάνει ο δήμαρχος και λέει πως θα είναι πάλι υποψήφιος. Εάν έλεγε το αντίθετο θα ήταν ακυρωμένος από τη στιγμή που θα το δήλωνε», είπε ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ. Υποστήριξε πως ο ίδιος αναζητά τη νέα «Πρωτοβουλία» και μίλησε για επαφές με στελέχη της διοικούσας παράταξης, όπως τον Παναγιώτη Αβραμόπουλο, τον Ανδρέα Κουράκη και τον Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Όσον αφορά τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, τόνισε πως η πρώτη θητεία του ήταν πετυχημένη, ενώ η δεύτερη στέφθηκε με απόλυτη αποτυχία. Ο κ. Βούγιας πρόσθεσε πως η πόλη είναι «ακέφαλη» και τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι το κυκλοφοριακό και η διαχείριση της καθημερινότητας.

Για τον εαυτό του, είπε ότι δικαιώνεται σε πολλά για το πρόγραμμα που εξήγγειλε τα προηγούμενα χρόνια και γι' αυτό νιώθει την ανάγκη να ασχοληθεί ξανά με τα κοινά, αρκεί να το επιλέξει η ίδια η πόλη, όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Βούγιας άσκησε κριτική και στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. «Δεν υπάρχει σοβαρή αντιπολίτευση. Ο Σταύρος Καλαφάτης έχει τον νου του στην κεντρική πολιτική σκηνή», είπε για την παράταξη των «Εντάξει». Για την «Ανοιχτή Πόλη» επισήμανε πως «συνεργάζεται και στηρίζει πιο πολύ τον δήμαρχο και από τους δικούς του συμβούλους».
Μιλώντας ως συγκοινωνιολόγος, πρότεινε για το θέμα των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης να προκηρυχθεί τώρα ανοιχτός διεθνής διαγωνισμός, όχι με έναν πάροχο αλλά με περισσότερους, και στη λήξη της υπάρχουσας σύμβασης με τον ΟΑΣΘ να προχωρήσει η κυβέρνηση σε τροποποίησή της.

Τέλος, καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση, συγκεκριμένα στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, υπογραμμίζοντας πως δουλειά του είναι να κυκλοφορούν τα λεωφορεία στην πόλη και να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ