ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μουζάλας: Δεν μπορεί να μπει πλαφόν στον αριθμό των φλοξενούμενων μεταναστών

Μουζάλας: Δεν μπορεί να μπει πλαφόν στον αριθμό των φλοξενούμενων μεταναστών
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Απέκλεισε κατηγορηματικά ο Γιάννης Μουζάλας το ενδεχόμενο να υπάρξει πλαφόν στον αριθμό των προσφύγων που φιλοξενούνται στα προγράμματα μίσθωσης διαμερισμάτων στις τοπικές κοινωνίες, ανάλογα με τον πληθυσμό της κάθε πόλης.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής χαρακτήρισε επιτυχημένο το πρόγραμμα μίσθωσης διαμερισμάτων στις περισσότερες τοπικές κοινωνίες και προανήγγειλε 10.000 νέες θέσεις.

«Είναι απολύτως ασφαλές το πρόγραμμα», είπε και πρόσθεσε ότι έχουν καταργηθεί σχεδόν στο 70% τα συσσίτια και έχουν αντικατασταθεί από ένα πρόγραμμα cash card. «Αυτό δίνει στους ανθρώπους αυτούς αξιοπρέπεια για να κάνουν τα κουμάντα τους, με αποτέλεσμα να επιστρέφονται και χρήματα στο ελληνικό κράτος», είπε απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Γεωργαντά.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Μουζάλα ο καλύτερος φορέας για να αναλάβει από εδώ και πέρα την ένταξη και την υποδοχή των μεταναστών είναι η τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ από την πλευρά της η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην κατεύθυνση οι δήμοι με κρατική εποπτεία και χρηματοδότηση να αναλάβουν την ένταξη όσων μεταναστών απομείνουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ