ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Βουλγαράκης στο CNN Greece: Η συμβουλή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που δεν θα ξεχάσω ποτέ (aud)

Ο Βουλγαράκης στο CNN Greece: Η συμβουλή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που δεν θα ξεχάσω ποτέ (aud)
Eurokinissi / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Στην πολιτική η μετριοπάθεια σε οδηγεί σε ασφαλή μονοπάτια». Ο τότε φοιτητής, Γιώργος Βουλγαράκης, επισκέπτεται στο γραφείο του τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, που μόλις είχε προσχωρήσει στη Νέα Δημοκρατία. Η συμβουλή που του έδωσε έχει μείνει χαραγμένη στη μνήμη του και τη μοιράστηκε με το CNN Greece, αποχαιρετώντας τον επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας που έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Εμφανώς συγκινημένος ο Γιώργος Βουλγαράκης περιγράφει στο CNN Greece μία από τις πρώτες του συναντήσεις με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και όσα του είχε πει:

«Ήμουν φοιτητής όταν τον γνώρισα. Ήταν λίγο μετά αφού είχε προσωρήσει στη Νέα Δημοκρατία και ήταν ένας από τους ανθρώπους ο οποίος δεν είχε πάρα πολλές επαφές στο κόμμα γιατί το κόμμα ήταν καραμανλικό στη βάση του. Επειδή γνώριζε την οικογένειά μου με είχε φωνάξει στο γραφείο του και αφού κάναμε μία κουβέντα μου είπε: "Γιώργο παιδί μου εσύ πρέπει να ασχοληθείς με την πολιτική". Του είπα: "Πρόεδρε εγώ δεν έχω σκοπό αυτό. Θέλω να τελειώσω το πανεπιστήμιο, το μεταπτυχιακό και να γυρίσω στην Κρήτη". "Γιώργο δεν θα σε αφήσω. Εσύ πρέπει να ασχοληθείς με την πολιτική" μου απάντησε.

Ήταν ο άνθρωπος ο οποίος εμένα μου άνοιξε έναν τρόπο σκέψης. Επειδή εκείνη την περίοδο εγώ ήμουν πάρα πολύ μαχητικός μου είπε: "Θέλω να θυμάσαι κάτι. Ο φανατισμός είναι ίδιον των νεοφωτίστων. Στην πολιτική η μετριοπάθεια σε οδηγεί σε ασφαλή μονοπάτια." Αυτό δεν θα το ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου».

3494526

(Πηγή: ΑΠΕ/ΜΑΡΟΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ)

«Ανήκω στη γενιά που την ενέπνευσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αλλά την καθοδήγησε και της έδειξε το δρόμο της πολιτικής ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Προσωπικά εγώ του οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ για το υπέροχο ταξίδι που μου χάρισε. Μου έμαθε να σκέφτομαι πολιτικά και να αποφασίζω. Με δίδαξε πως μπορεί να είσαι μετριοπαθής στην πολιτική χωρίς όμως να χάνεις την αγωνιστικότητά σου, πως μπορείς να είσαι αποτελεσματικός στο έργο σου και πως πρέπει να οριοθετείς τις προτεραιότητές σου όταν καλείσαι κάθε φορά να προσφέρεις από κάποια θέση ευθύνης» υπογράμμισε ο κ. Βουλγαράκης και συνέχισε:

Στη γενιά μου και σε εμένα προσωπικά μας άνοιξε τον φιλελεύθερο τρόπο σκέψης. Και στην κυριολεξία διαμόρφωσε την προσωπικότητά μας στην πολιτική. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ο τελευταίος των μεγάλων. Δεν έχω λόγια. Καλό ταξίδι πρόεδρε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ