ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόσκληση του Κουρουμπλή σε ιδιωτικές εταιρείες να αναλάβουν την κατασκευή έργων στα λιμάνια

Πρόσκληση του Κουρουμπλή σε ιδιωτικές εταιρείες να αναλάβουν την κατασκευή έργων στα λιμάνια
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πρόσκληση σε ιδιωτικές εταιρείες να αναλάβουν την κατασκευή έργων στα λιμάνια με στόχο την προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων, απηύθυνε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, σημειώνοντας πως αυτό μπορεί να γίνει με αντάλλαγμα την παραχώρηση ορισμένων δραστηριοτήτων σε αυτά τα λιμάνια.

«Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε παραχωρήσεις, να μπούμε στη διαδικασία παραχωρήσεων ορισμένων δραστηριοτήτων σε αυτά τα λιμάνια και σε συμφωνία που θα γίνει, οι υποδομές αυτές μπορούν να κατασκευαστούν από εταιρίες που εκδηλώνουν ένα τέτοιο ενδιαφέρον», είπε ο κ. Κουρουμπλής και πρόσθεσε πως αυτό δείχνει τη διάθεση που έχει η κυβέρνηση να διευκολύνει το ζήτημα της κρουαζιέρας. «Εδώ πεδίον δόξης λαμπρό και για τις εταιρίες, όχι να λέμε μόνον λόγια», σημείωσε με έμφαση.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της αρμόδιας επιτροπής για τις δυνατότητες και τις προοπτικές της κρουαζιέρας, ο υπουργός Ναυτιλίας ανέφερε ακόμη ότι καταβάλλεται προσπάθεια να υπάρξει σύνδεση των περιφερειακών αεροδρομίων που έχουν δοθεί στη γερμανική εταιρεία Fraport με τα λιμάνια που είναι κοντά τους, ώστε οι κρουαζιέρες να ξεκινούν από αυτά.

Από την πλευρά της η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά εκτίμησε πως το 2017 θα σημειωθεί αύξηση 20% στις επισκέψεις κρουαζιερόπλοιων από ευρωπαϊκές χώρες προς την Ελλάδα.

Η Έλενα Κουντουρά εξέφρασε την ικανοποίησή της γιατί εκπρόσωποι αμερικανικών μεγάλων ομίλων τη διαβεβαίωσαν, ότι παρά τη διστακτικότητα που υπάρχει στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, θα στηρίξουν όσο μπορούν τη ζήτηση προς την Ελλάδα,ώστε να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ