ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ύποπτη ρύθμιση για απαλλαγή από το φόρο υπεραξίας καταγγέλλει η αντιπολίτευση

Ύποπτη ρύθμιση για απαλλαγή από το φόρο υπεραξίας καταγγέλλει η αντιπολίτευση
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ενστάσεις και αντιδράσεις προκαλεί άρθρο του νομοσχεδίου «Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2015/2376 και άλλες διατάξεις» που σύμφωνα με την αντιπολίτευση απαλλάσσει αναδρομικά από το φόρο υπεραξίας επιχειρήσεις που πώλησαν ή μίσθωσαν σε άλλη επιχείρηση, ακίνητο.

«Καταργεί το φόρο υπεραξίας και μάλιστα, αναδρομικά για μεταβιβάσεις που έγιναν πριν το 2013», ανέφερε ο Γιάννης Κουτσούκος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ενώ από το Ποτάμι ο Γιώργος Αμυράς αναρωτήθηκε ποιον ή ποιους αφορά η ρύθμιση.

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου απαντώντας επικαλέστηκε στην ανάγκη αποσυμφόρησης των δικαστηρίων, αλλά και ενιαίας πολιτικής από όλες τις ΔΟΥ. Σύμφωνα με το άρθρο 16: «Η πώληση ή η μίσθωση ακινήτου, στο οποίο λειτουργούσε επιχείρηση, μετά του τυχόν υφιστάμενου εξοπλισμού, σε άλλη επιχείρηση, δεν συνιστά μεταβίβαση επιχείρησης για την καταβολή φόρου υπεραξίας».

Σε ότι αφορά στην πορεία της διαπραγμάτευσης, η Κατερίνα Παπανάτσιου επέμεινε ότι η Βουλή δεν ψήφισε 4ο μνημόνιο και πως η διαπραγματευτική θέση της χώρας είναι ισχυρή. «Όλες οι δυνάμεις στην Ευρώπη στηρίζουν το δικαίωμα Ελλάδας να βγει η χώρα από το αδιέξοδο», είπε και πρόσθεσε πως δεν θα γίνει δεκτή καμία πρόταση με κενά στο θέμα της συμμετοχής ή όχι του ΔΝΤ, καθώς στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει μια καθαρή λύση. Κάλεσε δε, την αντιπολίτευση να στηρίξει την προσπάθεια της κυβέρνηση και «όλοι μαζί να προωθήσουμε μια κοινή απόφαση για το χρέος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ