ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση Τζανακόπουλου σε Σόιμπλε: Να σταματήσει να επιρρίπτει ευθύνες στην ελληνική πλευρά

Απάντηση Τζανακόπουλου σε Σόιμπλε: Να σταματήσει να επιρρίπτει ευθύνες στην ελληνική πλευρά

Να σταματήσει να επιρρίπτει ευθύνες στην ελληνική πλευρά και να δουλέψει και ο ίδιος προς την κατεύθυνση μιας εποικοδομητικής συζήτησης, κάλεσε τον Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, απαντώντας εμμέσως στην αναφορά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών ότι «η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας επιμένει να φορτώνει τα βάρη στους αδύναμους».

«Ο κ. Σόϊμπλε κάνει τη δουλειά του, κάνει αυτό το οποίο νομίζει ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας του» υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων και πρόσθεσε:

«Από κει και πέρα νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο και για τον ίδιο να σταματήσει να επιρρίπτει ευθύνες στην ελληνική πλευρά, ούτως ή άλλως έχει καταγραφεί ποιος φέρει την ευθύνη για τη μη ύπαρξη συμφωνίας στο προηγούμενο Eurogroup, και να δουλέψει και ο ίδιος προς την κατεύθυνση μιας εποικοδομητικής συζήτησης, ούτως ώστε να μπορέσουμε να βρούμε λύση».

Σόιμπλε κατά κυβέρνησης

Σε ένα ήδη τεταμένο κλίμα λόγω του ζητήματος του χρέους, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε άνοιξε νέο «πόλεμο» με την ελληνική κυβέρνηση.

Μιλώντας σε συνέδριο στη Γερμανία ανέφερε ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου, ωστόσο, η πολιτική ηγεσία της χώρας επιμένει να φορτώνει τα βάρη στους αδύναμους.

Ο Γερμανός υπουργός απάντησε αναφορικά με τις κατηγορίες που έχει δεχθεί για τη σκληρότητα του ελληνικού προγράμματος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «μην κατηγορείτε εμένα για τις δομικές αδυναμίες του ελληνικού προγράμματος», ενώ κατέστησε σαφές ότι η Ελλάδα πρέπει άμεσα να σταθεί στα πόδια της.

Παράλληλα, ο ισχυρός άνδρας της Γερμανίας, άσκησε δριμεία κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για την υπόσχεση που δεν τήρησε σχετικά με την φορολόγηση των εφοπλιστών, όταν αναδείχθηκε στην εξουσία, ενώ ανέφερε παρατήρηση του ΔΝΤ ότι η στελέχωση διοικητικών θέσεων του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων έγινε με πρόσωπα κομματικού περιβάλλοντος.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας επέκρινε εκ νέου τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, αλλά και τον Μάριο Ντράγκι, λέγοντας πως είναι «σίγουρα κατάλληλη» για ορισμένα μέλη της ευρωζώνης, αλλά ελαφρώς χαλαρή για τη Γερμανία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ