ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοχαρόπουλος: Η κυβέρνηση τα έδωσε όλα χωρίς να πάρει τίποτα

Θεοχαρόπουλος: Η κυβέρνηση τα έδωσε όλα χωρίς να πάρει τίποτα
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI/Φωτογραφία αρχείου

«Η κυβέρνηση τα έδωσε όλα χωρίς να πάρει τίποτα. Αντί να διαπραγματευθεί αποτελεσματικά, έβαλε το κομματικό πάνω από το εθνικό συμφέρον και επιδόθηκε σε μία επικοινωνιακή προπαγάνδα... περί γραβάτας με μοναδικό κριτήριο να πεισθούν οι βουλευτές να ψηφίσουν», αναφέρει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Μακεδονία, προτείνει εθνική συνεννόηση για να μπορέσει η χώρα να αντικρούσει πιο αποτελεσματικά αντικοινωνικές πολιτικές και απαράδεκτα αιτήματα ορισμένων εταίρων καθώς οι πολίτες είναι σήμερα δικαίως εξοργισμένοι τόσο από ορισμένους δανειστές όσο και από την πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Για να βγούμε από τα μνημόνια απαιτείται μία υπεύθυνη πολιτική με σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και περιφερειακής ανάπτυξης. Χρέος μας είναι να μετατρέψουμε την οργή και την αγανάκτηση σε δράση, διεκδίκηση, δημιουργία και όλα αυτά μαζί σε ευκαιρία για τη χώρα», υποστηρίζει.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος θεωρεί απαραίτητη την ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η οποία θα οδηγήσει στην αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών ώστε να υπάρξει η εθνική συνεννόηση.

Τονίζει ακόμη ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη οφείλει να παρουσιάσει μία ξεκάθαρη προοδευτική πρόταση «για το τι κάνουμε όσο είμαστε στα μνημόνια, πώς βγαίνουμε από αυτά και τι πολιτικές προτείνουμε για μετά. Απαιτείται ένας σύγχρονος πολιτικός λόγος προσαρμοσμένος στις ανάγκες του σήμερα και όχι του παρελθόντος. Οι λογικές “επιστροφής στο σπίτι” δεν θα αλλάξουν τους πολιτικούς συσχετισμούς. Ο χώρος για να πάει πέρα από αυτό που είναι σήμερα χρειάζεται ενότητα και ανανέωση. Να δημιουργήσουμε το νέο σε πρόσωπα, ιδέες, προγράμματα και σύμβολα. Μόνο με μία τέτοια λογική μπορούμε να σπάσουμε τους φραγμούς για να εκφράσουμε ευρύτερα πλειοψηφικά ρεύματα».

Επίσης επαναλαμβάνει και πάλι τη θέση της ΔΗΜΑΡ για τη συγκρότηση ενιαίου προοδευτικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος με υπέρβαση των υφιστάμενων κομμάτων και κινήσεων και της μεταβατικής ομοσπονδιακής πολυκομματικής δομής, μέσα από ένα Ιδρυτικό Συνέδριο και εκλογή επικεφαλής του από τη βάση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ