ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποσύρθηκε η ρύθμιση για το δικηγορικό απόρρητο μετά τις αντιδράσεις

Αποσύρθηκε η ρύθμιση για το δικηγορικό απόρρητο μετά τις αντιδράσεις
Eurokinissi

Μετά τις έντονες αντιδράσεις του Δικηγορικού Συλλόγου η κυβέρνηση απέσυρε ρύθμιση του άρθρου 12 του φορολογικού νομοσχεδίου που αφορά στο «δικηγορικό απόρρητο».

Οι δικηγόροι διαμαρτύρονταν για την διεύρυνση της δυνατότητας συλλογής πληροφοριών για τους φορολογούμενους από τρίτα πρόσωπα, που δεσμεύονται από το επαγγελματικό απόρρητο.

Εν τω μεταξύ, το δικαίωμα σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, κάμπινγκ, κέντρα αναψυχής και ναυταθλητικά σωματεία, που εποπτεύονται από την ΓΓΑ, να προχωρούν σε απευθείας μίσθωση του κοινόχρηστου χώρου, του αιγιαλού ή της παραλίας, που είναι όμορος προς την επιχείρησή τους και τη διαχείριση του οποίου έχει η ΕΤΑΔ ΑΕ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου), προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

«Με την ρύθμιση επιτυγχάνεται αφενός η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της οικονομικής ζωής της χώρας και αφετέρου η διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, μέσω της εκμίσθωσης από την ΕΤΑΔ ΑΕ του αναλογούντος τμήματος του ακινήτου», ανέφερε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Στο νομοσχέδιο κατατέθηκε επίσης, τροπολογία για την μείωση του φόρου στους ασκούντες αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ