ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον Κατσίκη των ΑΝΕΛ - Έξαλλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον Κατσίκη των ΑΝΕΛ - Έξαλλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ένταση και ποικίλα σχόλια προκάλεσε ο Κώστας Κατσίκης στη Βουλή, όταν κατά τη διάρκεια συζήτησης στην επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για περιστατικά ρατσιστικής βίας, έδειξε να ενοχλείται από όσα κατήγγειλαν αρμόδιοι φορείς.

Οι αναφορές του Σαμσιντίν Ιντρίσου, μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες που καταγγέλλουν ρατσιστική βία εναντίον τους δεν εμπιστεύονται τις ελληνικές αρχές, φέροντας ως παράδειγμα την περίπτωση της Μανωλάδης.

«Τα θύματα πρέπει να γνωρίζουν πως ο κόπος τους έχει και κάποιο αποτέλεσμα, ώστε να μη ξανασυμβεί το φαινόμενο της Μανωλάδας», είπε, προκαλώντας την οργή βουλευτή των ΑΝΕΛ. «Να τον ευχαριστήσουμε που έθιξε όλους τους Έλληνες», σχολίασε ο Κώστας Κατσικης και λίγο αργότερα επικαλούμενος ανειλημμένες υποχρεώσεις αποχώρησε από την αίθουσα. Στο πλευρό του τάχθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Αϊβατίδης.

Τη στάση Κατσίκη στηλίτευσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Επιτροπή αυτή έχει ρόλο να φιλοξενεί εδώ όλες τις απόψεις. Μπορεί ο καθένας να λέει ελεύθερα ότι θέλει και πρέπει να τον ακούμε. Οποιαδήποτε προσπάθεια τρομοκράτησης ανθρώπων που έρχονται εδώ είναι εντελώς απαράδεκτη. Εδώ ερχόμαστε να αναδείξουμε τα προβλήματα αν γίνεται αυτό εδώ σκεφτείτε στην κοινωνία πόση δουλειά έχουμε για να εμπεδώσομε την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», είπε ο Γιώργος Ψυχογιός.

Εναντίον του Κωνσταντίνου Κατσίκη καταφέρθηκε κι ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στο Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας Γιώργος Τσαρμπόπουλος, καταλογίζοντάς του ρατσιστικό λόγο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ