ΠΟΛΙΤΙΚΗ

H Φ. Γεννηματά απορρίπτει την συνεννόηση με τον ΣΥΡΙΖΑ και ζητά εκλογές

H Φ. Γεννηματά απορρίπτει την συνεννόηση με τον ΣΥΡΙΖΑ και ζητά εκλογές
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Απορρίπτει κάθε προοπτική συνεννόησης με την παρούσα κυβέρνηση η Δημοκρατική Συμπαράταξη με την Φώφη Γεννηματά και ζητά εκλογές και αλλαγή πολιτικών συσχετισμών για την οριστική έξοδο από την κρίση και το καθεστώς μνημονίων.

«Όσο πιο γρήγορα φύγει αυτή η κυβέρνηση τόσο το καλύτερο για τη χώρα», ανέφερε στη συζήτηση της πρότασης νόμου για την καθιέρωση του εγγυημένου κοινωνικού εισοδήματος και τόνισε ότι μόνον μια κυβέρνηση που θα εκφράζει την ευρύτατη πλειοψηφία των πολιτών θα μπορέσει να διαπραγματευθεί αξιόπιστα με τους εταίρους μας για το χρέος και τα πλεονάσματα. «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αρνούνται τη συνεννόηση, εμείς ζητάμε αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών σήμερα στην κοινωνία, αύριο στη Βουλή με ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για να προωθήσουμε τη συνεννόηση και οριστικά την έξοδο από τη κρίση και μνημόνια», είπε.

Η Φώφη Γεννηματά χαρακτήρισε «παραμύθια» τη συνεννόηση που ζητά η κυβέρνηση στο «και 5», όπως είπε, επειδή είναι με την πλάτη στον τοίχο και επέκρινε με δριμύτητα τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην υπόθεση του χρέους. «Ψηφίσατε μέτρα 4,5 δις, τα δώσατε όλα και δεν πήρατε τίποτα απολύτως ως τώρα και δεν πείθετε κανέναν όταν λέτε ότι τα μέτρα δεν θα εφαρμοστούν αν δεν υπάρξει καθαρή λύση, αυτό είναι ο πλήρης αυτοεξευτελισμός, αφού δεν υπάρχει τέτοια ρήτρα, ποιον κοροϊδεύουμε;», διερωτήθηκε και μίλησε για «αστείες διαρροές» και «ψευτοπαλικαρισμούς» τις κομματικής έμπνευσης και κατανάλωσης ανακοινώσεις.

Έκανε ακόμη λόγο για απαράδεκτη εμμονή Σόιμπλε και άλλων συντηρητικών κύκλων και πρόσθεσε πως αυτό που χρειάζεται και δεν έχει η κυβέρνηση, είναι στρατηγική στο θέμα του χρέους για μια ουσιαστική και βιώσιμη λύση. «Όσο μετατίθεται η λύση τόσο πιο δυσβάσταχτα θα είναι τα πλεονάσματα και η προοπτική της χώρας θα υπονομεύεται», σημείωσε.


Απάντηση Ξανθού στην Φ. Γεννηματά

Στην επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης απάντησε ο υπουργός ΥγείαςΑνδρέας Ξανθός, εκφράζοντας την απορία του, που η αντιπολίτευση σε αυτή την κρίσιμη για τη χώρα στιγμή -«στην κόψη του του ξυραφιού να κλείσει η αξιολόγηση», όπως είπε, ζητάει εδώ και τώρα εκλογές να φύγει η ανεύθυνη κυβέρνηση. Υποστήριξε ακόμη, ότι στην πιο ρευστή περίοδο για την Ευρώπη η ελληνική αντιπολίτευση είναι εναντίον των συμφερόντων της χώρας και της προσπάθειας που καταβάλλεται από την κυβέρνηση.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ