ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θύελλα αντιδράσεων για τα προαπαιτούμενα - Απόψε η κατάθεση σε νομοσχέδιο για την αλιεία

Θύελλα αντιδράσεων για τα προαπαιτούμενα - Απόψε η κατάθεση σε νομοσχέδιο για την αλιεία
EUROKINISSI

Με τη μορφή τροπολογιών «έρχονται» απόψε στη Βουλή οι λεγόμενες και «ουρές» των προαπαιτούμενων για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης με στόχο να προλάβει η κυβέρνηση την προθεσμία για το κρίσιμο Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Η πρόθεση της κυβέρνησης να καταθέσει τα εκκρεμή προαπαιτούμενα με τη μορφή τροπολογιών σε νομοσχέδιο για την αλιεία που αναμένεται να ψηφιστεί την Παρασκευή από την Ολομέλεια της Βουλής έγινε γνωστή στη Διάσκεψη των Προέδρων και προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.

Η ΝΔ δια στόματος του γενικού γραμματέα της Κ.Ο. του κόμματος Κώστα Τσιάρα μίλησε για αδιανόητη και απαράδεκτη διαδικασία και ζήτησε να έρθουν ως ξεχωριστό νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί τη Δευτέρα. Αντιδράσεις υπήρξαν και στα υπόλοιπα κόμματα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ζήτησε ένα δίωρο περιθώριο για να μεταφέρει τα αιτήματα στην κυβέρνηση, τα οποία δεν έγιναν αποδεκτά.

Τα μέτρα αφορούν:

  • Στον μηχανισμό αφορολόγητου
  • Στις συλλογικές συμβάσεις
  • Στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς
  • Στο συνταξιοδοτικό
  • Στα οικονομικά και τα δάνεια των κομμάτων, και,
  • Στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας

«Αποτελεί ευτελισμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας καθώς επιχειρούν να ψηφίσουν μέτρα με διαδικασία που περιορίζει την ενημέρωση της κοινωνίας και την συμμετοχή των βουλευτών. Εμείς εκφράσαμε την απόλυτη αντίθεσή μας και προτείναμε να ενσωματωθούν οι τροπολογίες σε μικρό νομοσχέδιο που θα συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή την Παρασκευή και θα εισαχθεί στην Ολομέλεια την Δευτέρα», είπε ο Κώστας Τσιάρας σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού με ανάρτησή του στο twitter σχολίασε: «Έκτακτο: με τροπολογίες στη σύμβαση για την αλιεία (!) έρχονται τα νέα μέτρα! Λογικό. Αφού περνάνε τους ψηφοφόρους για χάνους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ