ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Παραδώστε την εξουσία στο λαό για να αποφασίσει

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Παραδώστε την εξουσία στο λαό για να αποφασίσει
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Για πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης στους τρεις στόχους που η ίδια έθεσε, να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, να ενταχθεί η χώρα σε καθεστώς ποσοτικής χαλάρωσης και να υπάρξει λύση για την απομείωση του χρέους, μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναλαμβάνοντας το πάγιο αίτημα της ΝΔ για προσφυγή στις κάλπες.

«Παραδώστε την εξουσία στο λαό για να αποφασίσει», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, καλώντας τον πρωθυπουργό να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στην Ολομέλεια για τα εκκρεμή προαπαιτούμενα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση έχει εξαντληθεί όπως και οι αντοχές της κοινωνίας, ενώ επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι «παίρνετε ότι σας δίνουν και κάνετε τελικά ότι σας ζητούν, στην διαπραγμάτευση δεν συμμετέχετε, απλώς παρίσταστε».

Στην υπόθεση του χρέους καταλόγισε οπορτουνισμό στην κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι αφού ο πρωθυπουργός έχασε τον έλεγχο της διαπραγμάτευσης σήκωσε το θέμα του χρέους ως άλλοθι για να ψηφίζουν τα μέτρα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ξέραμε ότι η κυβέρνηση φέρνει τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια αλλά πρώτη φορά είδαμε δημοσιονομικού χαρακτήρα τροπολογίες να εισάγονται σε κύρωση διεθνούς συνθήκης για τα ψάρια», είπε και έκανε λόγο για γελοιότητα, κακοποίηση των θεσμών, προσβολή της θεσμικής τάξης και της νοημοσύνη των πολιτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ