ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Μαξίμου ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ - Αισιόδοξος για συμφωνία στο Eurogroup της Πέμπτης (pics)

Στο Μαξίμου ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ - Αισιόδοξος για συμφωνία στο Eurogroup της Πέμπτης (pics)
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει καλή συμφωνία στο Eurogroup της Πέμπτης εξέφρασε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λε Μερ, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Σε δύο ημέρες, στις 15 Ιουνίου, έχουμε τη σύνοδο του Eurogroup και συμφωνώ απόλυτα με την ανάλυση που κάνατε προηγουμένως, δεν είμαστε καθόλου μακριά από τη λύση και η λύση θα πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί στις 15 Ιουνίου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λε Μερ.

«Τώρα όλα τα ζητήματα έχουν τεθεί επί τάπητος για να βρούμε επιτέλους την πολυπόθητη λύση και θα πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγουμε μία νέα κρίση επί του ελληνικού ζητήματος και αυτό να γίνει με ηρεμία», πρόσθεσε.

Όπως επισήμανε ο Γάλλος υπουργός «εδώ και περίπου δέκα ημέρες έχουν πολλαπλασιάσει τις επαφές επί του θέματος αυτού, με την διευθύντρια του ΔΝΤ, κ. Λαγκάρντ τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, κ. Σόιμπλε, καθώς και με τον πρόεδρο του Eurogroup, κ. Ντάισελμπλουμ».

Capture copy

(Πηγή: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

«Επομένως, θέλω να δηλώσω ότι είμαι πραγματικά αισιόδοξος και ότι θα καταφέρουμε να έχουμε μία καλή συμφωνία στις 15 Ιουνίου», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ανέβασε στο twitter φωτογραφία από τη συνάντησή του με τον Γάλλο υπουργό και έγραψε:

«Η Ευρώπη οφείλει να αποδείξει ότι μπορεί να βρίσκει λύσεις και να κοιτάζει μπροστά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ