ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έντονη αντίδραση Δημοκρατικής Συμπαράταξης για το «Θέμα της ημέρας» στο site της Βουλής

Έντονη αντίδραση Δημοκρατικής Συμπαράταξης για το «Θέμα της ημέρας» στο site της Βουλής
(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)

Την αντίδραση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προκάλεσε η χθεσινή ανάρτηση- ερώτημα στην ιστοσελίδα της Βουλής, προς τα κόμματα με τίτλο «τι επιδιώκει η Ελλάδα στο αυριανό (σ.σ. σημερινό) Eurogroup μετά την υπερψήφιση των προαπαιτούμενων από τη Βουλή».

Σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμπαράταξη αναφέρει ότι ο θεσμός του Κοινοβουλίου δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να αποτελεί μέρος της κυβερνητικής προπαγάνδας.

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη φυσικά και δεν πρόκειται να συναινέσει και να συμμετάσχει σε τέτοια παιχνίδια, που αναιρούν ακόμη και την αρχή της διάκρισης των εξουσιών, ούτε και θα δεχτούμε τον ρόλο του διαγωνιζόμενου σε θέματα εκθέσεων που επιλέγει ο κ. Τσίπρας και οι προπαγανδιστές του», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η συγκεκριμένη θεματική ενότητα στη διαδικτυακή πύλη της Βουλής εγκαινιάστηκε από το Γραφείο Τύπου στις αρχές του Ιουνίου και όπως σημειώνεται «πρόκειται για ένα φόρουμ παρουσίασης των θέσεων των κοινοβουλευτικών κομμάτων αλλά και των ανεξάρτητων βουλευτών, με άξονα ένα θέμα κοινοβουλευτικής επικαιρότητας, το οποίο θα αναδεικνύεται με τρόπο περιεκτικό, απλό και σύντομο ως «Θέμα της ημέρας» σε ιδιαίτερο χώρο της ιστοσελίδας».

Το «θέμα» θα συμπληρώνεται με υλικό τεκμηρίωσης, όπως πρακτικά και βίντεο συνεδριάσεων, εκθέσεις κοινωνικών φορέων που κατατίθενται στη Βουλή κ.ά., προκειμένου να υπάρχει μία κατά το δυνατόν σφαιρική και πλήρης ενημέρωση τόσο για τον απλό πολίτη όσο και για τον πολιτικό ερευνητή.

Στην χθεσινή ανάρτηση που ενόχλησε τη Δημοκρατική Συμπαράταξη τα κόμματα καλούνταν να απαντήσουν στο ερώτημα «τι επιδιώκει η Ελλάδα στο αυριανό (σ.σ. σημερινό) Eurogroup μετά την υπερψήφιση των προαπαιτούμενων από τη Βουλή». Στο εισαγωγικό κείμενο παρατίθεντο δηλώσεις του πρωθυπουργού στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στις 13/6/2017.

Απαντήσεις έδωσαν η Χρυσή Αυγή και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Η συγκεκριμένη θεματική ενότητα αποσύρθηκε από την κεντρική σελίδα της Βουλής με τη δικαιολογία ότι δεν υπάρχει λόγος να εμφανίζεται σε αυτή, καθώς η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη.

vouli

ΔΗΜΟΦΙΛΗ