ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεγάλη η συμμετοχή στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ λέει ο πρόεδρός του, Γιάννης Καραβοκύρης

Μεγάλη η συμμετοχή στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ λέει ο πρόεδρός του, Γιάννης Καραβοκύρης
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Το «καταφύγιο» του δημοσίου αναζητούν ολοένα και περισσότεροι πολίτες σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Γιάννης Καραβοκύρης.

Παρουσιάζοντας την ετήσια έκθεση του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού, ο κ. Καραβοκύρης σημείωσε πως ενώ παλιότερα η αναλογία ήταν 1 προς 4 ή 1 προς 5, σήμερα διεκδικούν την ίδια θέση 20 με 30 άτομα. Προς επίρρωση των ισχυρισμών, ανέφερε πως στον πρόσφατο εν εξελίξει διαγωνισμό του υπουργείου Δικαιοσύνης για 404 θέσεις προσήλθαν 31.000 υποψήφιοι.

Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ έδωσε στοιχεία για τις προσλήψεις προσωπικού, λέγοντας πως το 2016 έγιναν περίπου 5000 σε μόνιμο προσωπικό και 12.000 σε εποχικό.

Τάχθηκε υπέρ της δομημένης συνέντευξης ενώ σε ότι αφορά στους γραπτούς διαγωνισμούς, είπε πως ειδικά για τους εκπαιδευτικούς πρέπει να αποτελεί πάγιο κριτήριο, πολύ περισσότερο που σήμερα στερείται η εκπαίδευση αριστούχους πτυχιούχους.

Σε ότι αφορά στο ζήτημα των συμβασιούχων και της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο δεν αρνήθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με το Σύνταγμα, σημείωσε όμως και ότι «εμείς δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια και στην απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου για τις περιπτώσεις που τελικά συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ