ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ βάζουν θέμα Καμμένου στη Βουλή

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ βάζουν θέμα Καμμένου στη Βουλή
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Απαντήσεις για το θέμα που ανέκυψε μετά το δημοσίευμα εφημερίδας για επαφές του Πάνου Καμμένου με ισοβίτη αλλά και την ομολογία εμπλοκής του ιδίου του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Εθνικής Άμυνας, ζητούν ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη με ερωτήσεις που κατατέθηκαν στη Βουλή.

Από πλευράς ΝΔ ο αρμόδιος τομεάρχης Νίκος Παναγιωτόπουλος κάνει λόγο για «σοβαρότατο πολιτικό ζήτημα» με την παρέμβαση Καμμένου να επιβεβαιώνεται από τον ίδιο.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρεται μάλιστα, σε συνέντευξη που είχε δώσει ο εν λόγω ισοβίτης, ο οποίος είχε –μεταξύ άλλων- ισχυριστεί ότι «ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του στη φυλακή και του ζήτησε να καταθέσει ενώπιον Εισαγγελικής λειτουργού κατά τρόπο, ώστε να επηρεάσει ουσιωδώς την έκβαση συγκεκριμένης ποινικής υπόθεσης μεγάλου δημόσιου ενδιαφέροντος, με αντάλλαγμα τη στήριξη της Κυβέρνησης, ώστε ο ίδιος να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης».

Για «αντιθεσμική παρέμβαση» στο έργο της Δικαιοσύνης που προσβάλλει το κύρος και τη λειτουργία του θεσμού, κάνει λόγο στην ερώτηση του ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και καλεί τον Σταύρο Κοντονή να απαντήσει αν η επικοινωνία με τον κρατούμενο υπήρξε άμεση ή έμμεση και αν το γεγονός αυτό ήταν σε γνώση του Συμβουλίου της Φυλακής.

Ζητά ακόμη, να πληροφορηθεί σε ποιο σημείο της διαδικασίας και με ποιο τρόπο έγινε η, κατά δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, παρέμβασή του στην Εισαγγελία και ποιες ήταν οι ενέργειες του υπουργού Δικαιοσύνης.

Για ωμή παρέμβαση της κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης, κάνει λόγο με ερώτησή του στη Βουλή και ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς, καλώντας τον Σταύρο Κοντονή να πάρει θέση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ