ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Απαραίτητος ο τερματισμός της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο

Τσίπρας: Απαραίτητος ο τερματισμός της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο
eurokinissi/ Τατιάνα Μπόλαρη

«Σύγχρονη θετική ατζέντα μπροστά μας, αλλά απαραίτητος ο τερματισμός της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο και η βιώσιμη λύση του Κυπριακού», υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτηση του στο twitter, σχετικά με τις κοινές δηλώσεις με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, που έκαναν μετά τη συνάντηση τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Σύγχρονη θετική ατζέντα μπροστά μας, αλλά απαραίτητος ο τερματισμός της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο και η βιώσιμη λύση του Κυπριακού. Κοινές δηλώσεις με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας κ. Μπιναλί Γιλντιρίμ», γράφει στην ανάρτηση του ο πρωθυπουργός.

Τα ζητήματα της πολυεπίπεδης σύγχρονης θετικής ατζέντας που για πρώτη φορά αναδεικνύεται στη συνεργασία των δύο χωρών, αλλά και το θέμα των τουρκικών παραβιάσεων, έθεσε εκτεταμένα ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση του με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης, στη συνάντηση τονίστηκε από τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι για πρώτη φορά αναδεικνύεται μία πολυεπίπεδη σύγχρονη θετική ατζέντα (οικονομία, ενέργεια, μετανάστευση, μεταφορές, ασφάλεια, στήριξη σε ΕΕ, τουρισμός), η οποία όμως πρέπει να υλοποιηθεί στη βάση της καλής γειτονίας και του αλληλοσεβασμού. Ο κ. Τσίπρας έθεσε εκτεταμένα το θέμα των τουρκικών παραβιάσεων. Σημείωσε ότι είναι απαραίτητος ο τερματισμός της τουρκικής παραβατικής δραστηριότητας στο Αιγαίο και η εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό.

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας είχε γράψει στο twitter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ