Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα - Θεοδωράκη στο Μαξίμου (pics)
Πηγή: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, στο πλαίσιο των επαφών που έχει ο Πρωθυπουργός,Αλέξης Τσίπρας με τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά με την απόφαση του Eurogroup και τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Διαβάστε επίσης

Τόσο ο κ. Θεοδωράκης όσο και ο κ. Τσίπρας εξέφρασαν τη στήριξή τους στον Προέδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη για τις προσπάθειες που καταβάλει για την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι το ζήτημα της λύσης έχει περάσει εδώ και αρκετό καιρό στην απέναντι πλευρά, ενώ υπογράμμισε πως Ελλάδα και Κύπρος μπορούν να αξιοποιήσουν την ευρωπαϊκή τους θέση. «Χρειάζεται επιμονή και υπομονή για τα βρεθεί λύση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

1

(Πηγή: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

 

Από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε πως πρέπει να απομονωθούν οι εθνικιστές, ενώ σημείωσε πως υπάρχουν και στην Ελλάδα ορισμένοι που δεν επιθυμούν λύση στο Κυπριακό.

4162207

(Πηγή:EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Θεοδωράκης: Αν είχε τελειώσει νωρίτερα η διαπραγμάτευση θα έπιαναν τόπο οι θυσίες των πολιτών

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, δήλωσε πως τόνισε στον πρωθυπουργό ότι η καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση ήταν αδικαιολόγητη και ταυτόχρονα κοστίζει στη χώρα.

Ο κ. Θεοδωράκης έκανε λόγο για ανεπίτρεπτη καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση με αποτέλεσμα η χώρα να χάνει έδαφος. «Αν είχε τελειώσει νωρίτερα η διαπραγμάτευση θα έπιαναν τόπο οι θυσίες των πολιτών», υπογράμμισε.

Capture

(Πηγή: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό υπογράμμισε ότι οι εξελίξεις είναι σημαντικές, αλλά δεν θα πρέπει να επιτραπεί σε ακραίους κύκλους να επηρεάσουν τις διαπραγματεύσεις.

«Οι ευθύνες των Τούρκων είναι δεδομένες. Σημασία έχει να ελέγξουμε όμως και τους "δικούς μας" που θέλουν να σαμποτάρουν μια λύση. Πιστεύω ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης πρέπει να έχει τη στήριξή μας, όπως έχουμε πει ξανά στο παρελθόν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού έθεσε στον κ.Τσίπρα τις σοβαρές αντιρρήσεις του κόμματός του για τις ρυθμίσεις που προωθεί ο υπουργός Παιδείας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ορισμένες από αυτές αποτελούν επιστροφή στο παρελθόν».

Επίσης, ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε το ζήτημα που έχει προκύψει με τον Πάνο Καμμένο λέγοντας ότι «κάνει απρόβλεπτες παρεμβάσεις και ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να τον ελέγξει γιατί έχουν επιπτώσεις στη χώρα».

 

 

 

 

 


Διαβάστε επίσης

Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου το μεσημέρι της Δευτέρας

Συνάντηση με τον Μάικ Πομπέο θα έχει αύριο ο Νίκος Κοτζιάς

Δύο συλλήψεις για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη

Bloomberg: Συζήτηση για ελάφρυνση χρέους μετά τη συμφωνία Ελλάδας - θεσμών