ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος για κρίση σε ΜΜΕ: Ανηλεής επιχειρηματικός πόλεμος για τις αλλαγές των συσχετισμών

Τζανακόπουλος για κρίση σε ΜΜΕ: Ανηλεής επιχειρηματικός πόλεμος για τις αλλαγές των συσχετισμών
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Τη ΝΔ στοχοποίησε η κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι τορπίλισε την προσπάθεια διακομματικής συναίνεσης στο θέμα των κόκκινων δανείων σε επιχειρήσεις του Τύπου.

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδου για τις εξελίξεις στον «Πήγασο», υποστήριξε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένας ανηλεής επιχειρηματικός πόλεμος για τις αλλαγές των συσχετισμών στον Τύπο που πολλές φορές γίνεται στις πλάτες των εργαζομένων.

Στον «πόλεμο» αυτό σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο συμμετέχουν επιχειρήσεις, τράπεζες και πολιτικές δυνάμεις για να πλήξουν την κυβέρνηση.

Στο ερώτημα του Ανδρέα Λοβέρδου αν προτίθεται η κυβέρνηση να συμμετάσχει σε μια διακομματική επιτροπή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Τύπου και τι θα πράξει για την περίπτωση του «’Εθνους» και των εργαζομένων του που παραμένουν απλήρωτοι, έριξε το μπαλάκι στις τράπεζες, από τις οποίες αναμένεται –όπως είπε- να πράξουν ότι χρειάζεται και σε κάθε περίπτωση να κινηθούν όπως και στην υπόθεση του ΔΟΛ για να μην θεωρηθεί διακριτική μεταχείριση.

Σε ότι αφορά στους εργαζόμενους, ο κ. Τζανακόπουλος επεσήμανε ότι οι επιχειρήσεις που έχουν θέματα βιωσιμότητας αποτελούν προτεραιότητα για το υπουργείου Εργασίας και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και ήδη τόσο στον Τηλέτυπο όσο και στον ΔΟΛ έχουν πραγματοποιηθεί 8 έλεγχοι, έχουν επιβληθεί 8 πρόστιμα και έχουν κατατεθεί 5 μηνύσεις για την καταβολή των δεδουλευμένων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ