ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α.Γεωργιάδης: Το 2018 θα είναι εκλογική χρονιά

Α.Γεωργιάδης: Το 2018 θα είναι εκλογική χρονιά
Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης εκτίμησε πως το 2018 θα είναι εκλογική χρονιά, ενώ παράλληλα τόνισε πως ήρθε η ώρα να γίνει ο τελικός λογαριασμός για να μάθει ο λαός πόσο κόστισαν οι καθυστερήσεις της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.

«Τώρα ήρθε η ώρα να κάνουμε λογαριασμό. Όχι για εμάς, αλλά για τον ελληνικό λαό, ο οποίος πρέπει να μάθει τι κόστισε όλη αυτή η καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση», είπε ο κ. Γεωργιάδης, ενόψει της προ ημερησίας διάταξης συζήτησης στη Βουλή για την οικονομία.

Ακόμη, ανέφερε: «ασφαλώς και κερδίζει πολιτικό χρόνο (σ.σ. η κυβέρνηση, με την πρόσφατη συμφωνία), γι' αυτό και ψήφισε τα μέτρα» όμως εκτίμησε «ο πολιτικός χρόνος που κερδίζει δεν είναι παρά ελάχιστοι μήνες».

«Την τελευταία διετία, τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη δημόσια ασφάλεια γιγαντώθηκαν», είπε και σημείωσε ότι «τα προβλήματα της Δυτικής Αττικής και των Εξαρχείων είχαν αρχίσει να φθίνουν επί κυβερνήσεως Σαμαρά».

Στο ερώτημα εάν η ΝΔ, εφόσον υπάρξει «πολιτική αλλαγή», θα πρέπει να αναζητήσει συμμαχίες είτε είναι αυτοδύναμη είτε όχι, απάντησε, μεταξύ άλλων, ότι «οι πολιτικές δυνάμεις με τις οποίες συμμεριζόμαστε τις ίδιες απόψεις για το βασικό προσανατολισμό της χώρας, πρέπει πράγματι να έχουν ανοιχτές τις πόρτες για να μπορούν να βοηθήσουν, εάν και εφόσον το επιθυμούν. Όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να έχει τα χέρια του λυμένα».

«Εάν ο κ. Καμμένος έχει πράγματι τηλεφωνήσει στον ισοβίτη, παρεμβαίνοντας στο έργο της Δικαιοσύνης, τότε δεν έχει καμία θέση στην κυβέρνηση και σίγουρα θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα δικαστική διερεύνηση της εμπλοκής του», είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ για το θέμα που έχει ανακύψει τις τελευταίες ημέρες με πρωταγωνιστή τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ