ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πόρτα» Γεννηματά στον Τσίπρα: Δεν βρισκόμαστε στη Χώρα των Λωτοφάγων

«Πόρτα» Γεννηματά στον Τσίπρα: Δεν βρισκόμαστε στη Χώρα των Λωτοφάγων
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Η Φώφη Γεννηματά ακυρώνει εκ νέου κάθε σενάριο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς απορρίπτει κατηγορηματικά την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για διάλογο και τη δημιουργία «προοδευτικού μετώπου», Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε δήλωσή της, σημειώνει ότιο πρωθυπουργός  «τώρα που χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του, εμφανίζεται υποδυόμενος την "κυβερνώσα αριστερά"», κατηγορώντας τον παράλληλα για «μνημειώδη λαϊκισμό και δημαγωγία για να ανέβει στην εξουσία».

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αφήνει υπονοούμενα για τους λόγους που οδήγησαν τον πρωθυπουργό σε ένα τέτοιο άνοιγμα, λίγες μόλις μέρες μετά την κατ΄ιδίαν συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή της στην εφημερίδα Τα Νέα, ο Αλέξης Τσίπρας «ματαιοπονεί» και «θα ηττηθεί στις εκλογές με εκκωφαντικό τρόπο, ενώ θεωρεί ότι πρόκειται «για μια ακόμα επίδειξη πολιτικού κυνισμού για τον ίδιο και το ετερόκλητο μόρφωμα νομής της εξουσίας που»:

  • Αλυσοδένει τη χώρα σε πολύχρονη επιτροπεία και διαρκή λιτότητα με παράλληλη εκχώρηση του εθνικού πλούτου για 99 χρόνια.
  • Συνυπάρχει αρμονικά με τον ακροδεξιό κυβερνητικό εταίρο που καμαρώνει για τη ρατσιστική ιδεολογία του και για τις αλαζονικές και ωμές παρεμβάσεις του στη δικαιοσύνη.
  • Συγκαλύπτει πεισματικά τις ευθύνες της διακυβέρνησης 2004-2009 για την κρίση και χρησιμοποιεί γνωστά και "μη εξαιρετέα" στελέχη της για κομματικό έλεγχο στον "στενό πυρήνα" του κράτους.
  • Διχάζει τους Έλληνες υπονομεύει τους θεσμούς, επιστρέφει στις καταδικασμένες πολιτικές των πελατειακών σχέσεων και επιχειρεί συνεχώς να επιβάλει σύστημα διαπλοκής στα ΜΜΕ.

«Ας μη ματαιοπονεί λοιπόν. Δεν βρισκόμαστε στη Χώρα των Λωτοφάγων» προσθέτει η Φώφη Γεννηματά ζητώντας παράλληλα την ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ