ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ Άδωνι Γεωργιάδη και Πάνου Καμμένου στη Βουλή

Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ Άδωνι Γεωργιάδη και Πάνου Καμμένου στη Βουλή
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Σε μετωπική σύγκρουση ήρθαν ο Πάνος Καμμενος και ο Αδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή στη συζήτηση της επίκαιρη ερώτησης του αντιπροέδρου της ΝΔ για την υπόθεση του «Noor I» και της επικοινωνίας του υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον καταδικασμένο σε ισόβια Γιαννουσάκη.

Ο Πάνος Καμμένος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι ταυτίζεται με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα με εκκρεμείς υποθέσεις στη Δικαιοσύνη και παραδέχθηκε ότι ήρθε σε επικοινωνία με τον ισοβίτη όταν εκείνος εξομολογήθηκε ότι φοβάται για τη ζωή του. Όπως είπε, είχε καθήκον να το κάνει για να προστατεύσει τη ζωή ενός κρατουμένου που ήθελε να καταγγείλει ένα «μεγάλο ψάρι». Πρόσθεσε ακόμη, ότι η υπόθεση του «Noor I» αφορά την εθνική ασφάλεια και την ιδιότητά του ως υπουργού Εθνικής Άμυνας και ότι έλαβε διαβεβαιώσεις από δικαστή ότι έχει υποχρέωση να συνδράμει στην αποκάλυψη της υπόθεσης.

Σε υψηλούς τόνους ανέπτυξε την επίκαιρη ερώτηση του ο Άδωνις Γεωργιάδης κατηγορώτας τον κ. Καμμένο ότι κάνει δίκη του επιχειρηματία Μαρινάκη, καθιστώντας τον μάλιστα ένοχο. «Εσείς εδώ κάνατε τη δίκη Μαρινάκη, 21 λεπτά σε 12 τηλεφωνικές συνομιλίες με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη τι ακριβώς λέγατε;», ήταν το ερώτημα που έθεσε προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ζητώντας του να δημοσιοποιήσει τις κλήσεις των τηλεφωνημάτων του.

4167563


Πηγή: (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

«Ο υπουργός Άμυνας έκανε το καθήκον του ως όφειλε», ανέφερε λίγο αργότερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, καλύπτοντας για άλλη μια φορά τους χειρισμούς του κ. Καμμένου. Απαντώντας στον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρο Παπαθεοδώρου σημείωσε ότι μετά την δικαστική έρευνα θα αποκαλυφθεί η αλήθεια και θα φανεί ποιοι γίνονται «βαποράκια επιχειρηματικών συμφερόντων στο χώρο του Κοινοβουλίου».

«Σε αυτόν τον τόπο όλοι ελέγχονται και κανένας μεγαλόσχημων εκδότης, ή άλλος οικονομικής παράγοντας δεν θα βρεθεί στο απυρόβλητο», υποστήριξε.

Από την πλευρά του ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αποκάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης «συνήγορο» του Πάνου Καμμένου. « Η Ανελοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι το πολιτικό τέρας στο οποίο θέλετε να μοιάσετε», είπε και διερωτήθηκε πώς η αριστερά των θυσιών και του ηθικού πλεονεκτήματος βρέθηκε να δικαιολογεί τη συνδιαλλαγή με ναρκεμπόρους ισοβίτες. «Μόλις τώρα αθωώσατε τον Καμμένο, συνήγοροι υπάρχουν, οι αλυσίδες πρέπει να είναι πολύ βαριές που δένουν τους ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ