ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόοδο στην ελληνική οικονομία βλέπουν πολλοί ευρωβουλευτές

Πρόοδο στην ελληνική οικονομία βλέπουν πολλοί ευρωβουλευτές
Κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και η Οικονομικών Υποθέσεων με την ομάδα εργασίας για την παρακολούθηση του ελληνικού προγράμματος της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων (ECON) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίουμε θέμα ημερήσιας διάταξης: "Οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και η οικονομική διακυβέρνηση της ευρωζώνης" EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Βήματα προόδου της ελληνικής οικονομίας «βλέπουν» ευρωβουλευτές που μετέχουν στην Ομάδα Εργασίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την παρακολούθηση του ελληνικού προγράμματος.

Στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Ευρωπαϊκών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής με αντικείμενο τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και την οικονομική διακυβέρνηση της ευρωζώνης, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας των ευρωβουλευτών και πρόεδρος της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι επεσήμανε πως «έχει σημειωθεί σημαντική και ενθαρρυντική πρόοδος».

Στην παρέμβασή του χαρακτήρισε σημαντικό σταθμό το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και αποτίμησε ως θετικές τις επιπτώσεις των μεταρρυθμίσεων, ενώ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ανταμειφθεί για τις προσπάθειες που κατέβαλε. Σύμφωνα με τον Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα βρεθεί στο πλευρό της Ελλάδας.

«Το κοινό συμπέρασμα από τις συναντήσεις που είχαμε είναι ότι υπάρχει μια καθαρή εικόνα αξιοσημείωτης προόδου της Ελλάδας, της οικονομίας της και των προοπτικών της», ανέφερε από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, επισημαίνοντας ότι «η λέξη GREXIT μπήκε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας». Εκτίμησε ωστόσο, πως οι στόχοι οφείλουν να είναι καθαροί, καθώς οι δυσκολίες δεν έχουν περάσει.

Από πλευράς ΝΔ, ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος υποστήριξε ότι για την επίτευξη των μεγάλων πρωτογενών πλεονασμάτων απαιτείται αποτελεσματικότερη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης. Έφερε ως παράδειγμα την κρίση με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα για να σημειώσει πως «δεν πάμε καλά».

Στο πλευρό της Ελλάδας στην υπόθεση απομείωσης του χρέους στάθηκε ο ευρωβουλευτής Μπερντ Λούκε από τους Ευρωπαίους Συντηρητικούς και Μεταρρυθμιστές, που είπε ότι «πολλά δεινά επιβλήθηκαν αδίκως στην Ελλάδα και θα μπορούσε να είχε γλυτώσει από αυτά εάν από την αρχή είχαμε απομειώσει το χρέος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ