ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης κατά ΝΔ: Θέλετε να δώσετε τα σκουπίδια σε ιδιώτες

Σκουρλέτης κατά ΝΔ: Θέλετε να δώσετε τα σκουπίδια σε ιδιώτες

Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ και τους συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ που πρόσκεινται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Πάνος Σκουρλέτης παρουσιάζοντας τη βελτιωμένη πρόταση για τα όρια ηλικίας, που συμφωνήθηκε στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Ο υπουργός Εσωτερικών μεταφέροντας πληροφορίες που θέλουν τους συνδικαλιστές της ΝΔ να τάσσονται κατά της αναστολής της απεργίας των συμβασιούχων στην καθαριότητα, στη γενική τους συνέλευση, τους καταλόγισε ιδεοληψία νεοφιλεύθερης λογικής την ώρα που βυθίζεται η χώρα στα σκουπίδια για να παραδοθεί ο τομέας αυτός στα «κερδοσκοπικά συμφέροντα που υπηρετούν».

Επέκρινε ακόμη, τον πρόεδρο της ΝΔ ότι τάσσεται υπέρ των ΣΔΙΤ. «Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται, θέλετε να βάλετε τους δικούς σας ανθρώπους και θέλετε απολυμένους 6100 ανθρώπους», είπε απευθυνόμενος προς τα έδρανα της ΝΔ και πρόσθεσε: «Στο βωμό ποιας σκοπιμότητας παίζετε με ανθρώπινες ζωές;».

Στην παρέμβασή του ο Πάνος Σκουρλέτης επεσήμανε ότι η λύση που βρέθηκε «πατάει» στο σκεπτικό της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου και ξεκαθάρισε πως παρά τα όσα ακούγονται και γράφονται, ο ίδιος δεν άφησε την παραμικρή προσδοκία ότι μετά τις 31/12 θα μετατραπούν οι συμβάσεις τους, σε αορίστου χρόνου. Πρόσθεσε ακόμη, ότι δημιουργούνται τουλάχιστον 2.500 σταθερές θέσεις εργασίας στην καθαριότητα.

Προχειρότητα καταλόγισε στην κυβέρνηση ο Μάκης Βορίδης από τη ΝΔ που μίλησε για φωτογραφικό, κλειστό διαγωνισμό που αφορά συγκεκριμένους ανθρώπους. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ εκτίμησε ότι η τροπολογία θα «καταπέσει για λόγους ισότητας», καθώς μοριοδοτούνται με τέτοιο τρόπο οι σημερινοί συμβασιούχοι που αποκλείουν άλλους ενδιαφερόμενους. «Τους κοροϊδεύετε και πάλι αυτούς τους ανθρώπους. Αυτοί που πήραν δύο 8μηνα και τους τα παρατείνατε θα πάρουν υποχρεωτικά τις θέσεις. Γιατί; Εξηγήστε το στους υπόλοιπους ανέργους», είπε επί λέξει.

Τις αιτιάσεις της ΝΔ απέρριψε ο υπουργός Εσωτερικών που χαρακτήρισε «τζάμπα μάγκες» τους βουλευτές της ΝΔ που κατέθεσαν τροπολογία για τα δεδουλευμένα. «Η μόνη σας εμμονή είναι να παραδώσετε τα σκουπίδια στους ιδιώτες», επέμεινε.

Ευθύνες στην κυβέρνηση ότι δίνει «κάλπικες υποσχέσεις με κουτοπόνηρες λογικές και παλαιοκομματικές νοοτροπίες», επέρριψε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος από την Δημοκρατική Συμπαράταξη και έκανε λόγο για «αλλαγές που έγιναν στο πόδι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ