ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χριστοφιλοπούλου: Αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης η επιστροφή επίορκων στον ΕΦΚΑ

Χριστοφιλοπούλου: Αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης η επιστροφή επίορκων στον ΕΦΚΑ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ευθεία προσβολή του κράτους δικαίου και του δημοσίου συμφέροντος που υπονομεύει βάναυσα την εμπιστοσύνη των πολιτών στην δημόσια διοίκηση, συνιστά για την Εύη Χριστοφιλοπούλου η επιστροφή επίορκων υπαλλήλων στον ΕΦΚΑ.

Με ερώτηση προς την υπουργό Εργασίας που κατέθεσε στη Βουλή, η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αναφέρει ότι η είδηση πως 19 επίορκοι υπάλληλοι -υπεξαιρέτες, καταχραστές και πλαστογράφοι- επέστρεψαν από χθες Πέμπτη και εργάζονται και πληρώνονται κανονικά στον ΕΦΚΑ, με αποκλειστική ευθύνη της Κκυβέρνησης, συνιστά πρόκληση για την κοινή γνώμη.

«Η παράλειψη συγκρότησης πειθαρχικών συμβουλίων στον ΕΦΚΑ, 6 μήνες μετά την ίδρυση του οργανισμού, και πάνω από ένα χρόνο μετά την ψήφιση του ιδρυτικού του νόμου, δεν αποτελεί απλώς ολιγωρία, αδράνεια ή αβελτηρία, στα οποία η κυβέρνηση μας έχει άλλωστε συνηθίσει», αναφέρει.

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου καλεί την Έφη Αχτσιόγλου να απαντήσει στις ακόλουθες ερωτήσεις:

1. Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να αποδοθούν οι προσήκουσες πειθαρχικές ευθύνες στους ελεγχόμενους υπαλλήλους και να προστατευθεί η διοίκηση και οι πολίτες από τον κίνδυνο επανάληψης παραβατικών συμπεριφορών;

2. Ποιές πρωτοβουλίες θα αναλάβετε προκειμένου να μην επαναληφθούν παρόμοια κρούσματα;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ