ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: «Μάχη» με φόντο την οικονομία

Βουλή: «Μάχη» με φόντο την οικονομία
EUROKINISSI

Σε υψηλούς τόνους διεξάγεται στη Βουλή την Δευτέρα η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία μετά από αίτημα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον πρόεδρο της Βουλής.

Με επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ξεκίνησε την ομιλία του κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη συμφωνία της 15ης Ιουνίου, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Ο κ. Μητσοτάκης μας κάλεσε για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, από κεκτημένη ταχύτητα», είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός και έκανε λόγο για «φάμπρικα καταστροφολογίας, ψευδοπροφήτες και λόγια συντέλειας» από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας.

Τώρα έχουμε συμφωνία και αυτός που πρέπει να απολογηθεί για τη στάση του δεν είναι η κυβέρνηση αλλά οι ψευδοπροφήτες της καταστροφής, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

1

«Τώρα που έκλεισε η αξιολόγηση δεν είναι καθόλου εύκολο να πουλάς καταστροφολογία και φόβο», σημείωσε, για να τονίσει πως η αντίδραση των αγορών απέναντι στην ελληνική οικονομία στο μεσοδιάστημα από τη συμφωνία έως τώρα, δεν προσφέρονται για διαστρέβλωση.

(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός από το βήμα της βουλής, σημείωσε ότι «η ελληνική οικονομία, διορθώνει τη θέση της και σύντομα θα έχει επανέλθει σε ανταγωνιστικά και βιώσιμα επίπεδα ως προς το δανεισμό της.

Τόνισε επίσης, ότι «η συμφωνία έχει θετικό ορόσημο στην πορεία ολοκλήρωσης του προγράμματος», γιατί, όπως προσέθεσε, για πρώτη φορά περιλαμβάνει σαφείς δεσμεύσεις και όχι απλά υποσχέσεις, για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους.

Μητσοτάκης: Πραγματικότητα εναντίον Τσίπρα... 5-0

Προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από το βήμα της βουλής ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία και τη συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, κάνοντας λόγο για πολιτική παράκρουση και θεσμική εκτροπή.

«Η εξουσία σάς έχει διαφθείρει πολιτικά, έχετε αποκτήσει ανοσία σε βαθιά αντιδημοκρατικές πρακτικές», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η συστηματική παρέμβαση της κυβέρνησης στο έργο της δικαιοσύνης αποτελεί θεσμική εκτροπή και βαθιά αντιδημοκρατική πράξη.

Στη συνέχεια προκλήθηκε ένταση, όταν απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους πρόσαψε ότι ψήφισαν τα μέτρα για να μην χάσουν την καρέκλα. Ειδικά ο Σωκράτης Φάμελλος φώναζε με αποτέλεσμα να τον ανακαλέσει στην τάξη ο Πρόεδρος της Βουλής.

2

(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Γεννηματά: Όχι μόνον δεν φορέσατε γραβάτα αλλά...

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ότι με τις πολιτικές της έβαλε τη θηλιά στο λαιμό των πολιτών, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η Φώφη Γεννηματά, κατηγορώντας προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι απέτυχε και στους πέντε στόχους που είχε θέσει με συνέπεια το τελικό σκορ θα είναι 0-5 εις βάρος της χώρας.

«Όχι μόνον δεν φορέσατε γραβάτα αλλά οι άλλοι σας φόρεσαν φέσι», είπε απευθυνόμενη στον Αλέξη Τσίπρα και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα, παρά μόνον την προγραμματισμένη δόση των 8 δις ευρώ.

«Η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου κοστίζει ακριβά και όσο πιο γρήγορα φύγει τόσο καλύτερα για τη χώρα», σημείωσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και επανέλαβε πως η χώρα χρειάζεται αλλαγή πολιτικής και μια κυβέρνηση με ευρεία πλειοψηφία που θα βγάλει τη χώρα από τα σημερινά της αδιέξοδα.

GENNIMATA

(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Κουτσούμπας: Προσπαθούν να ξεγελάσουν το λαό με ακάλυπτες επιταγές περί ανάπτυξης

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τη συμφωνία του Eurogroup από το βήμα της Βουλής. Στην ομιλία του επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό καταλογίζοντάς του «θράσος», καθώς - όπως είπε - χρειάζεται μεγάλο θράσος να λες ότι με τη συμφωνία δημιουργείται ξέφωτο για έξοδο από την κρίση.

«Μετά τις αγορές που θα χόρευαν πεντοζάλι, τώρα μιλάει για έξοδο στις αγορές», είπε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κινείται στην ίδια γραμμή με τις προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

«Προσπαθούν να ξεγελάσουν το λαό με ακάλυπτες επιταγές περί ανάπτυξης και τον καλούν να κάνει θυσίες δίχως τέλος. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το ίδιο αφήγημα με αυτό που χρησιμοποίησε η ΝΔ την άνοιξη του 2014, δεν κρατάτε ούτε τα προσχήματα λέτε τα ίδια πράγματα με τα ίδια επιχειρήματα», πρόσθεσε.

4172796

(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Λεβέντης: Ελπίζω ο Θεός να βοηθήσει και να έρθει μια σοβαρή κυβέρνηση

Για «συμφωνία ντροπής» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, κατά την ομιλία του στη Βουλή.«Είναι μια συμφωνία ντροπής και σαν τέτοια να την δείτε, αν είστε έντιμοι άνθρωποι, και να συμβάλετε στη διόρθωσή της», προσέθεσε.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κατηγόρησε τη σημερινή κυβέρνηση ότι συμφώνησε για πλεονάσματα 3,5% για πέντε χρόνια και 2,5% για 43 χρόνια, αλυσοδένοντας έτσι, όπως είπε, τη χώρα.

«Ο πρωθυπουργός δεν εξήγησε γιατί υπέγραψε αυτή τη συμφωνία και ανάγκασε και τους 153 βουλευτές της πλειοψηφίας να πουν "ναι" σε αυτήν. Ο θεός της Ελλάδας ελπίζω να βοηθήσει και να έρθει μια σοβαρή κυβέρνηση που θα διαπραγματευτεί και θα αλλάξει ριζικά αυτά τα νούμερα» τόνισε και συνέχισε:

«Λέει ο πρωθυπουργός ότι μπορούμε να βγούμε στις αγορές. Ποιος αφήνει 3 ετών παιδί να βγει στη λεωφόρο; Δεν θα το πατήσει το αυτοκίνητο; Το ίδιο έκανε και ο κ. Σαμαράς και το πληρώσαμε αυτό. Το ίδιο θα γίνει και τώρα. Οι αγορές θέλουν συγκεκριμένα οικονομικά δεδομένα. Δεν ανταποκρίνονται επειδή εκλιπαρείς. Η ελπίδα του καταρρέοντος, δεν συνιστά πιστοποιητικό εγκυρότητας».

leventis

(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ