ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Το μέλλον δεν μπορεί άλλο να σας περιμένει...

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Το μέλλον δεν μπορεί άλλο να σας περιμένει...
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από το βήμα της βουλής ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία και τη συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, κάνοντας λόγο για πολιτική παράκρουση και θεσμική εκτροπή.

«Η εξουσία σας έχει διαφθείρει πολιτικά, έχετε αποκτήσει ανοσία σε βαθιά αντιδημοκρατικές πρακτικές», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η συστηματική παρέμβαση της κυβέρνησης στο έργο της δικαιοσύνης αποτελεί θεσμική εκτροπή και βαθιά αντιδημοκρατική πράξη.

O κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο για την επικοινωνία του με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει απαντήσεις.

«Το ύφος και το ήθος, η ασχήμια της δημόσιας παρουσίας του υπουργού Εθνικής Άμυνας είναι σε γνώση όλων, προφανώς κ. Τσίπρα τα επιδοκιμάζετε αυτά και ταυτίζεστε μαζί του», σημείωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης σχολιάζοντας την συμφωνία επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση για ακόμα μια φορά έσπευσε να δει επιτυχίες εκεί που δεν υπάρχουν. Να σας θυμίσω το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης με τους κόφτες και το ασφαλιστικό - λαιμητόμο του Κατρούγκαλου. Πάμε να θυμηθούμε μαζί ποιοι ήταν οι στόχοι που εσείς ο ίδιος είχατε θέσει πέρυσι τον Σεπτέμβριο για την οικονομία στην ΔΕΘ.

MHTSOTAKHS 1

(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

«Στόχος λέγατε είναι να κλείσει σύντομα η δεύτερη αξιολόγηση, να μπει η Ελλάδα στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων, να οριστικοποιηθούν τα μέτρα απομείωσης του χρέους και να είμαστε σε θέση να αποκλιμακώσουμε το ύψος των πλεονασμάτων από το 3,5% στο 2,5% για το 2019 και στο 2% για το 2020. Αποτύχατε σε όλα. Πραγματικότητα - Τσίπρας: 5-0.

Αμέσως μετά προκλήθηκε ένταση, όταν απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους πρόσαψε ότι ψήφισαν τα μέτρα για να μην χάσουν την καρέκλα. Ειδικά ο Σωκράτης Φάμελλος φώναζε με αποτέλεσμα να τον ανακαλέσει στην τάξη ο Πρόεδρος της Βουλής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στους στόχους του πρωθυπουργού σημείωσε ότι «η δεύτερη αξιολόγηση έπρεπε να έχει κλείσει από το Φεβρουάριο του 2016 και αντ΄ αυτού έκλεισε το καλοκαίρι του 2017. Ανεβήκατε στην κυβέρνηση για παροχές 12 δις ευρώ και κρατιέστε σε αυτήν με μέτρα 14 δις ευρώ. Πριν από λίγες μέρες ο κ. Χουλιαράκης είπε ότι γνωρίζατε πως δεν θα ληφθούν από τώρα αποφάσεις για το χρέος. Εσείς κ. Τσίπρα δε λέγατε ότι θα περάσετε τα μέτρα επειδή θα πάρετε το χρέος;»

MHTSOTAKIS 2

(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Capital controls και επενδύσεις...

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνέχισε την ομιλία του σε υψηλούς τόνους λέγοντας ότι η χώρα είχε πρωτογενή πλεονάσματα αλλά εμείς μειώναμε τους φόρους και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Τώρα εσείς ξεζουμίζετε τους πάντες. Το χρέος το ΔΝΤ το θεωρούσε βιώσιμο. Είχαμε έκθεση βιωσιμότητας και η χώρα είχε ισχυρό τραπεζικο σύστημα, χωρίς capital controls. Απεναντίας, εσείς φέρατε τα capital controls υποτίθεται για λίγες ημέρες και σας θυμίζω ότι πριν λίγες ημέρες κλείσαμε δύο χρόνια με αυτά.

«Μετά από 30 χαμένους μήνες καταφέρατε και βλέπετε την αξία των επενδύσεων κ. Τσίπρα, ωστόσο δεν είμαι σίγουρος για τους συναδέλφους σας» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Εμείς δεν συκοφαντήσαμε ούτε και επενδύσαμε στην κρίση. Δεν ντρέπεστε λίγο; Το καλοκαίρι του 2015 πως έμεινε η χώρα στο ευρώ; Εάν η χώρα στέκεται όρθια ύστερα από τρία μαύρα χρόνια αυτό οφείλεται και στη στάση της αντιπολίτευσης», είπε σε ένα ξέσπασμα σε όσους φώναζαν από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μητσοτάκης.

MHTSOTAKHS 3

(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Εκλογές εδώ και τώρα...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνοντας την ομιλία του και κοιτάζοντας τον Αλέξη Τσίπρα επεσήμανε για ακόμη μια φορά την ανάγκη πολιτικής αλλαγής στον τόπο.

«Στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Όχι άλλα σκοτεινά χρόνια, το μέλλον δεν μπορεί άλλο να σας περιμένει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ