ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μύδροι Παπαγγελόπουλου κατά δικαστών για τον Παπαντωνίου

Μύδροι Παπαγγελόπουλου κατά δικαστών για τον Παπαντωνίου
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ρουκέτες εναντίον εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών, αλλά και του πολιτικού συστήματος για ολιγωρία στη διερεύνηση των ευθυνών του Γιάννου Παπαντωνίου στα εξοπλιστικά προγράμματα έριξε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, απαντώντας παράλληλα, και σε όσους κατηγορούν την κυβέρνηση ότι είναι «νομικά αστοιχείωτη».

Στη συζήτηση του πορίσματος της Προανακρικής Επιτροπής που είχε συγκροτηθεί κατά του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι «οι μίζες έπεφταν βροχή και κάποιοι έκαναν πως δεν καταλαβαίνουν».

«Στα εξοπλιστικά προγράμματα υπήρξε περίοδος που οι μίζες έπεφταν βροχή, τι βροχή; Καλύτερα θα ήταν να πω καταιγίδα, και μάλιστα τροπική, ή ακόμη καλύτερα ή χειρότερα, κατακλυσμός. Το δυστύχημα είναι ότι μεγάλο μέρος του πολιτικού συστήματος αλλά δυστυχώς και κάποιοι εισαγγελείς και δικαστές έκαναν πως δεν καταλαβαίνουν. Η δικαιοσύνη εκτός από τυφλή, προσέθεσε στα αυτιά της και ωτοασπίδες. Όχι μόνο για να μην βλέπει αλλά και για μην ακούει», είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Άφησε δε, σαφώς να εννοηθεί ότι παρασχέθηκε ασπίδα προστασίας στον Γιάννο Παπαντωνίου, επιρρίπτοντας όλες τις ευθύνες στον Άκη Τσοζατζόπουλο και τον Γιάννη Σμπώκο. «Όταν δε, η λάμψη και ο θόρυβος των σκανδάλων διαπέρασαν το μαντήλι στα μάτια της και τις ωτοασπίδες στα αυτιά της, προσπάθησε και προς στιγμήν το πέτυχε, να περιορίσει τις έρευνες στον κ. Τσοχατζόπουλο και στον κ. Σμπώκο και τους έριξε στην πυρά μιας, όχι μόνο ελεγχόμενης αλλά και δήθεν κάθαρσης, σαν να μην υπήρχαν άλλοι υπεύθυνοι, σα να μην υπήρχε ΚΥΣΕΑ, πρωθυπουργός, υπουργικό συμβούλιο», είπε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης μίλησε για 6 τις δικογραφίες που ήρθαν στη Βουλή για τον Γιάννο Παπαντωνίου που λίμναζαν και είχαν καταχωνιαστεί –όπως είπε- στα εισαγγελικά γραφεία για πολλά χρόνια και σημείωσε πως ο Γιάννος Παπαντωνίου είχε καταδικαστεί τρεις φορές από τα ποινικά δικαστήρια, σε συνολική ποινή καθείρξεως δέκα ετών για ψευδή δήλωση πόθεν έσχες, «χωρίς κανένας και ειδικά εισαγγελέας, να συγκινηθεί και να σκεφτεί ότι τα χρήματα αυτά τα οποία είχαν αποκρυβεί από τη δήλωσή του, αφού δεν ήταν ελεύθερος επαγγελματίας».

«Απλές σκέψεις στοιχειώδεις, κι όμως δεν έγιναν αυτές οι σκέψεις», ανέφερε, σχολιάζοντας εμμέσως πλην σαφώς τα περίαστοιχείωτης κριτικής εκ μέρους της κυβέρνησης. «Πρόσφατα διάβασα στον Τύπο διάβασα ότι υπήρξε αμοιβή 6,5 εκ. ευρώ του κ. Παπαντωνίου που μάλλον υποκρύπτει μίζα. Ελπίζω ότι η Δικαιοσύνη θα ερευνήσει αυτό το θέμα για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για αμοιβή ή μίζα... Πάλι στοιχειώδη πράγματα θα πω», υποστήριξε και κατέληξε λέγοντας ότι «ηρεμούλαστα εξοπλιστικά, στην Υγεία, στον τραπεζικό χώρο, όπου και εκεί συγκαλύφθηκαν οι ευθύνες των μεγάλων, οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση και στα δεινά που υφίστανται οι πολίτες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ