ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Η ρύθμιση για συμβασιούχους να είναι συμβατή με το Σύνταγμα και τις ευρωπαϊκές οδηγίες

Σκουρλέτης: Η ρύθμιση για συμβασιούχους να είναι συμβατή με το Σύνταγμα και τις ευρωπαϊκές οδηγίες
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Το φθινόπωρο αναμένεται η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την επίλυση του προβλήματος των συμβασιούχων σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, που επεσήμανε ότι στόχος είναι να είναι συμβατή με το Σύνταγμα και τις ευρωπαϊκές οδηγίες.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλου, σημείωσε ακόμη, πως η ρύθμιση θα πρέπει να πείσει τους θεσμούς ότι το τέλος στην εργασιακή ομηρία των συμβασιούχων, οι οποίοι εργάζονται για πολλά χρόνια στις ίδιες θέσεις, δεν συνιστά νέες προσλήψεις και δεν επιβαρύνει περαιτέρω τον προϋπολογισμό.

Σε ότι αφορά στην τροπολογία που ψηφίστηκε για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα, κατήγγειλε ότι υπάρχουν δυνάμεις που επιχειρούν να ακυρώσουν τη ρύθμιση.

«Η αυτοδιοίκηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, δεν μπορεί σε μια δύσκολη περίοδο, να προσπαθούν διάφορες δυνάμεις που εμπνέονται από τη λογική της αγοράς, να προσπαθούν τώρα να μην εφαρμόσουν τη ρύθμιση και να οδηγήσουν την αποκομιδή των απορριμμάτων σε ιδιωτικές εταιρείες. Βεβαίως αυτές οι δυνάμεις έχουν την απόλυτη στήριξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος και στην πρόσφατη συνέντευξή του είπε ότι «ναι» και θέλουμε να μειώσουμε το δημόσιο, δηλαδή, θέλει να οδηγηθούμε ξανά σε απολύσεις και από το 1 προς 4 να πάμε στο 1 προς 5»,

Ο Πάνος Σκουρλέτης επιτέθηκε στη ΝΔ, κατηγορώντας την ότι έχει συγκροτήσει μια «ιδιότυπη ιερή συμμαχία», θορυβώντας τους δανειστές και πως μαζί με ΜΜΕ επιδιώκει την υπονόμευση της κυβέρνησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ