ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγριος «εμφύλιος» στο Ποτάμι για την εκλογή του Δ. Καμμένου στη Βουλή

Άγριος «εμφύλιος» στο Ποτάμι για την εκλογή του Δ. Καμμένου στη Βουλή
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δεν φτάνουν ο εκνευρισμός και η απογοήτευση στη Σεβαστουπόλεως για τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν το Ποτάμι να βρίσκεται κάτω από τον πήχη του 3% και το αν θα ανταποκριθούν ή όχι στην πρόσκληση της Φώφης Γεννηματά, έβγαλαν και τα μαχαίρια με αφορμή την εκλογή του Δημήτρη Καμμένου στο αξίωμα του Η’ Αντιπροέδρου.

απόφαση να στηριχθεί ο βουλευτής των ΑΝΕΛ με το επιχείρημα ότι η ψήφος στους Αντιπροέδρους είναι «θεσμική» και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ερμηνευθεί ως αποδοχή των συγκεκριμένων προσώπων, δημιούργησε «εμφυλιοπολεμικό κλίμα» με τους Γρηγόρη Ψαριανό και Σπύρο Δανέλλη που «πειθάρχησε», να ανταλλάσσουν «θανατηφόρα» σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Σύντροφε Γρηγόρη, όποιος δουλεύει, έχει δικαίωμα και στο λάθος. Εσύ βέβαια έχεις βρει τρόπους να τα αποφεύγεις όλα αυτά... Το λάθος μου είναι ότι ο κομματικός μου πατριωτισμός σ’ αυτή την περίπτωση ξεπέρασε τα όρια των πολιτικών μου αρχών», σχολίασε ο Σπύρος Δανέλλης θέλοντας να δικαιολογήσει το «ναι» στον Δημήτρη Καμμένο.

Μια ώρα αργότερα ήρθε η απάντηση του Γρηγόρη Ψαριανού που θέλοντας να αποφύγει το πικρό ποτήρι, δεν μπήκε στην αίθουσα της Ολομέλειας την ώρα της ψηφοφορίας. «Σπύρο μου, δεν υπήρξε κανένα θέμα κομματικού πατριωτισμού ως προς την ψήφιση του συγκεκριμένου γελοίου ατόμου για το Προεδρείο της Βουλής. Δεν μιλάμε για «λάθος» και δεν θα σχολιάσω τα περί «δουλειάς» και ... άλλων τρόπων...», σχολίασε.

danellis

Στις κομματικές γραμμές κινήθηκε και ο Αντιπρόεδρος Σπύρος Λυκούδης με συνεργάτη του να μπαίνει «σφήνα» στον καυγά των δύο βουλευτών, επιχειρώντας να πέσουν οι τόνοι, αναρτώντας την ανακοίνωση του Ποταμιού ότι «το κάθε κόμμα επιλέγει τον Αντιπρόεδρό του». Σε αυτή υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής που ψηφίστηκαν πρόσφατα, προβλέπονται θέσεις Αντιπροέδρων για όλα τα κόμματα και πως για την εκλογή τους απαιτείται ευρύτερη στήριξη η οποία κατά παράδοση δίνεται, γιατί σε διαφορετική περίπτωση κανένα μικρό κόμμα δεν θα μπορούσε να εκλέξει αντιπρόεδρο. Τα πρόσωπα, σε κάθε περίπτωση, αποτελούν ευθύνη του κάθε κόμματος.

Στο Ποτάμι μιλούν για «θεσμική ψήφο» που δεν μεταφράζεται σε αποδοχή του συγκεκριμένου προσώπου και τονίζουν: «Άλλωστε το Ποτάμι και οι βουλευτές του έχουν ξεκάθαρα και με απόλυτο τρόπο καταδικάσει συμπεριφορές που δεν σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ευρωπαϊκές αξίες».

Σήμερα το θέμα τέθηκε σε άτυπη σύσκεψη της ηγετικής ομάδας υπό τον Σταύρο Θεοδωράκη, όπου μεταξύ άλλων ειπώθηκε να αποφεύγονται οι αντιδικίες στα social media.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ