Κύπρος: κυβέρνηση εθνικής ενότητας ζητά ο Αρχ. Χρυσόστομος - στην Αθήνα ο γγ του ΑΚΕΛ
Πηγή: REUTERS/Yiannis Kourtoglou

Με τον Αλέξη Τσίπρα θα συναντηθεί αύριο Δευτέρα ο γγ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού για να συζητήσουν την κατάσταση στο Κυπριακό μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων.

Διαβάστε επίσης

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Γιώργος Λουκαίδης, σε γραπτή δήλωση, αναφέρει ότι το ΑΚΕΛ τονίζει την ανάγκη η ελληνοκυπριακή πλευρά να επιδιώξει την διατήρηση του κεκτημένου των διαπραγματεύσεων, που διαρκούν σχεδόν δέκα χρόνια τώρα.

Επίσης, σημειώνει ότι «είναι αποφασιστικής σημασίας τα Ηνωμένα Έθνη και η Ευρωπαϊκή Ένωση να έχουν την ίδια εκδοχή με τον πρόεδρο Αναστασιάδη για τους λόγους κατάρρευσης της διαδικασίας στην Ελβετία».

Το αντίθετο, όπως ήδη διαφαίνεται να συμβαίνει, τονίζει ο κ. Λουκαϊδης, «θα έχει αρνητικότατες παρενέργειες, πέραν των όσων διαλαμβάνει η συνέχιση της κατοχής».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ διερωτάται «πώς είναι δυνατόν, με βάση την εκδοχή του προέδρου Αναστασιάδη, η Τουρκία να βρισκόταν σε ευθεία και απόλυτη σύγκρουση με το πλαίσιο Γκουτέρες, αλλά ο τελευταίος, την επόμενη μέρα να χαιρέτησε την ισχυρή δέσμευση της Τουρκίας στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων».

Εν τω μεταξύ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, τη σύσταση κυβέρνησης εθνικής ενότητας και νέα γραμμή στο Κυπριακό, ζητά ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Για τις διαπραγματεύσεις στο Κραν Μοντανά ο κ. Χρυσόστομος δήλωσε ότι ο ίδιος «ουδέποτε πίστεψε ότι θα φτάναμε σε λύση και ο λόγος είναι ότι οι Τούρκοι τα θέλουν όλα, θέλουν ολόκληρη την Κύπρο».


Διαβάστε επίσης

Κίνημα Αλλαγής: Προσχηματική η επίσκεψη Τσίπρα στον Μπουτάρη

ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας έχει αποτύχει παταγωδώς σε όλες τις διαπραγματεύσεις που έκανε για την Ελλάδα

Στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη ο πρωθυπουργός

Χάρρυ Κλυνν: Τελευταίο «αντίο» στον δημοφιλή καλλιτέχνη