ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πόλεμος» για την τοποθέτηση της Θάνου στο γραφείο του Πρωθυπουργού

«Πόλεμος» για την τοποθέτηση της Θάνου στο γραφείο του Πρωθυπουργού
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

«Θύελλα» αντιδράσεων έχει ξεσπάσει από την τοποθέτηση της Βασιλικής Θάνου, στη θέση της Νομικής Υπηρεσίας του Πρωθυπουργού.

Η τέως πρόεδρος του Αρείου Πάγου, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, αναλαμβάνει καθήκοντα άμισθης προϊσταμένης του Νομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, απόφαση που αποτέλεσε αφορμή για να ξεσπάσουν έντονες διαμαρτυρίες από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, «επιτέθηκε» στην κυβέρνηση διατυπώνοντας το ερώτημα «αν υπάρχει παρόμοιο προηγούμενο!»

«Αναρωτιέμαι αν υπάρχει παρόμοιο προηγούμενο! Ο ΠτΑΠ πρέπει να είναι υπερκομματικός, εδώ δεν πέρασε εβδομάδα από την λήξη της θητείας της...» έγραψε χαρακτηριστικά.

adonis

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε «δικαιωμένος» καθώς, όπως είπε, «το Ποτάμι αντιμετώπιζε εδώ και καιρό την κ. Θάνου όχι ως ανώτατη δικαστικό αλλά ως όργανο της κυβέρνησης».

«Η μετακίνηση της κυρίας Θάνου από τη θέση της προέδρου του Αρείου Πάγου στη θέση της προϊσταμένης του νομικού γραφείου του κ. Τσίπρα εντείνει τις ανησυχίες μας για το πού οδηγείται η χώρα. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχουν κανένα όριο αυτοσυγκράτησης και αδιαφορούν εντελώς για αυτό που αποτελεί θεμέλιο μιας δημοκρατικής πολιτείας, δηλαδή την διάκριση των εξουσιών» σημειώνει ο κ. Θεοδωράκης και προσθέτει:

«Το Ποτάμι αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένο για το γεγονός ότι αντιμετώπισε εδώ και καιρό την κ. Θάνου όχι ως ανώτατη δικαστικό αλλά ως όργανο της κυβέρνησης. Είναι θλιβερό ότι υπάρχουν δικαστές - ευτυχώς λίγοι ελπίζουμε - που είναι έτοιμοι να δώσουν γη και ύδωρ στην εκτελεστική εξουσία κυνηγώντας θέσεις, αδιαφορώντας για το κακό που προκαλούν στην δικαιοσύνη και τα αρνητικά μηνύματα που εκπέμπουν στην κοινωνία».

Capture copy

(Πηγή: EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, έκανε λόγο για μία «εσφαλμένη τοποθέτηση» και συμπλήρωσε, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ότι «η Δικαιοσύνη δεν αρκεί να είναι αλλά και να φαίνεται ανεξάρτητη».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χριστόφορος Σεβαστίδης τόνισε ότι θα πρέπει να υιοθετηθεί παλαιότερη πρότασή του που προέβλεπε την επιβολή απαγόρευσης σε δικαστικούς λειτουργούς να αναλαμβάνουν παρόμοια αξιώματα πριν το πέρας 3 ετών από την συνταξιοδότηση.

Ο κ. Σεβαστίδης, αναφερόμενος και στις επιθέσεις Πολάκη και Παπαγγελόπουλου σε δικαστικούς λειτουργούς είπε στον ΣΚΑΪ ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει έναν εσωτερικό εχθρό που εμποδίζει τη φιλολαϊκή της πολιτική και αυτός ο εχθρός είναι η δικαιοσύνη. «Γίνεται προσπάθεια να φανεί ότι η δικαιοσύνη εμποδίζει τη φιλολαϊκή διάσταση της κυβερνητικής πολιτικής» πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ