ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης: Ο Τσίπρας είχε το σχέδιο Β στα χέρια του από το 2012

Βαρουφάκης: Ο Τσίπρας είχε το σχέδιο Β στα χέρια του από το 2012
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/Φωτογραφία αρχείου

Αμετανόητος εμφανίζεται για ακόμη μια φορά ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, αναφορικά με το παράλληλο σύστημα πληρωμών.

Μάλιστα, ο πρώην τσάρος της οικονομίας, συνεχίζοντας το μπαράζ των αποκαλύψεων, ανέφερε ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, είχε στα χέρια του το σχέδιο για το παράλληλο σύστημα πληρωμών μέσω TaxisNet.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βαρουφάκης, σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του Alpha 9.89, αποκάλυψε ότι ο πρωθυπουργός είχε πάρει στα χέρια του το συγκεκριμένο σχέδιο από το 2012, καθώς αυτό ήταν το Plan B της κυβέρνησης για την περίπτωση που κατέρρεε η διαπραγμάτευση.

Ο κ. Βαρουφάκης, υπογράμμισε επίσης, ότι το συγκεκριμένο σχέδιο πρέπει να το έχει η Ελλάδα, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να το έχει και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης εάν εκλεγεί Πρωθυπουργός.

«Καλό θα είναι να έχει το σύστημα αυτό η Ελλάδα που είναι άρτια οργανωμένο και να το έχει και ο κ. Μητσοτάκης αν εκλεγεί Πρωθυπουργός», είπε χαρακτηριστικά.

«Ας γίνει εξεταστική, ειδικό δικαστήριο ή στρατοδικείο, να μπουν τα χαρτιά στο τραπέζι», είπε επίσης ο κ. Βαρουφάκης αναφερόμενος στο αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για εξεταστική επιτροπή κατηγορώντας την ταυτόχρονα ότι κρύβεται πίσω από την άρνηση της κυβέρνησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ