ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 21 Ιουλίου η συζήτηση της εξεταστικής της ΝΔ για το Noor 1

Στις 21 Ιουλίου η συζήτηση της εξεταστικής της ΝΔ για το Noor 1
EUROKINISSI

Την ερχόμενη Παρασκευή 21 Ιουλίου συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής το αίτημα της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση του “Noor I” και τις συνομιλίες του Πάνου Καμμένου με τον καταδικασμένο σε ισόβια Μάκη Γιαννουσάκη.

Η ΝΔ στην πρότασή της ζητά να διερευνηθούν ενδεχόμενες πολιτικές και ποινικές ευθύνες του υπουργού Εθνικής Άμυνας αλλά και άλλων στελεχών και λειτουργών στην εκκρεμή δικαστική υπόθεση. Επισημαίνει πως πρόκειται για μια πρωτοφανή υπόθεση και πως πρέπει να χυθεί άπλετο φως και να αποκαλυφθούν όλες οι σκοτεινές πτυχές της.

Την ίδια ώρα ο Νίκος Βούτσης αναφερόμενος στη διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής των τεσσάρων διευθύνσεων του Κοινοβουλίου, που ολοκληρώθηκε σήμερα, υπογράμμισε πως η Βουλή είναι ο πρώτος φορέας του Δημοσίου που εφαρμόζει το νέο σύστημα. «Σήμερα έγινε ένα πολύ καλό βήμα για την αξιολόγηση και επιλογή στελεχών. Εφαρμόστηκε η καινούργια νομοθεσία για επιλογή γενικών διευθυντών με διευρυμένο τρόπο», είπε και πρόσθεσε πως σε δεύτερο χρόνο θα ξεκινήσει η επιλογή τμηματαρχών κλπ. Ο κ. Βούτσης εξήρε τις ικανότητες και το υψηλό επίπεδο του ανθρωπίνου δυναμικού της Βουλής.

Σε ότι αφορά τις εργασίες του Κοινοβουλίου μέχρι τον Αύγουστο, θα υπάρχει –όπως είπε- πυκνότατο νομοθετικό έργο με κάποια από τα έξι νομοσχέδια να συζητούνται με τη διαδικασία του επείγοντος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ