ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς: Οδηγός για τις τηλεοπτικές άδειες τα 250 εκ ευρώ του προηγούμενου διαγωνισμού

Ν. Παππάς: Οδηγός για τις τηλεοπτικές άδειες τα 250 εκ ευρώ του προηγούμενου διαγωνισμού
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Τα 250 εκατ. ευρώ του διαγωνισμού μας ήταν αυτά που τον κατέστησαν επιτυχημένο. Προφανέστατα είναι ένας οδηγός, ο οποίος δεν μπορεί να αγνοηθεί». Αυτό σημείωσε ουπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάςσε συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών» σχετικά με τον επερχόμενο διαγωνισμό για τιςτηλεοπτικές άδειες:

Ο Ν. Παππάς τονίζει ότι οι ιδιοκτησίες των τηλεοπτικών σταθμών πρέπει να καταλάβουν ότι η βιωσιμότητα των σταθμών περνά μέσα από την επένδυση και όχι μέσα από απολύσεις, προσθέτοντας ότι κάποιοι έπαιξαν με τους εργαζόμενους χρησιμοποιώντας τους για να ασκήσουν πιέσεις,όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Για τη συμφωνία στο Eurogroup, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σημειώνει ότι αυτή αντιστοιχεί στους πολιτικούς στόχους που είχε θέσει η κυβέρνηση, διότι προσδιορίζει με σαφή τρόπο τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, τα οποία θα εφαρμοστούν αμέσως μετά τη λήξη του προγράμματος. Από τη συμφωνία, τόνισε ο Ν. Παππάς, ξεχωρίζει η «ρήτρα ανάπτυξης» που μετατοπίζει την προτεραιότητα της οικονομικής πολιτικής και υποτάσσει την εξυπηρέτηση του χρέους στην ανάπτυξη.

Τέλος, όσον αφορά την απόφαση για έξοδο της χώρας στις αγορές, ο Ν.Παππάς αναφέρει ότι αυτή θα ληφθεί χωρίς βιασύνη και με τρόπο συγκροτημένο, «χωρίς να θυσιάσουμε όλα όσα ήταν έτοιμος να θυσιάσει ο κ.Σαμαράς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ