ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για το ζεύγος Παπαντωνίου

Νέα ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για το ζεύγος Παπαντωνίου
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINSSI/Φωτογραφία αρχείου

Νέα προβλήματα με την Δικαιοσύνη για τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας, Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου, καθώς τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με μία κακουργηματική κατηγορία.

Ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος του Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου καθώς και δυο υπαλλήλων της ΔΟΥ Κηφισιάς για την πώληση του σπιτιού του ζεύγους στη Σύρο, από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Συγκεκριμένα, η δίωξη αφορά τη χορήγηση μη νόμιμης φορολογικής ενημερότητας στο ζεύγος, προκειμένου να πουληθεί το ακίνητο ιδιοκτησίας του στη Σύρο.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργήθηκε κατόπιν παραγγελίας της προϊσταμένης Ελένης Τουλουπάκη προς τους επίκουρούς της, Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανόλη, προέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι δυο υπάλληλοι ενώ είχαν τη δυνατότητα να διαπιστώσουν ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του είχαν χρέη προς το Δημόσιο, τους χορήγησαν παρανόμως την απαραίτητη φορολογική ενημερότητα, έτσι ώστε να πουλήσουν το εν λόγω ακίνητο το 2016.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα μήνα σε βάρος του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και τους είχε απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ