ΚΚΕ για την γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ: Ιμπεριαλιστικά παιχνίδια
Πηγή: EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Το ΚΚΕ «καλεί τον ελληνικό λαό και τους άλλους λαούς να είναι σ' επαγρύπνηση, μπροστά στις επικίνδυνες εξελίξεις που διαμορφώνονται στην περιοχή, εξαιτίας των ανταγωνισμών για τα ενεργειακά κοιτάσματα και της τουρκικής επιθετικότητας και που εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους».

Διαβάστε επίσης

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Κόμματος, «αποτελεί πολύ επικίνδυνη εξέλιξη το γεγονός ότι στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου έχουν πλεύσει στρατιωτικές δυνάμεις απ' όλο σχεδόν τον κόσμο» σημειώνοντας ότι «γαλλικές φρεγάτες αποσπάστηκαν από τον Λίβανο και μετέβησαν στην περιοχή για την "προστασία" της γεώτρησης. Επίσης ένα αμερικανικό αεροπλανοφόρο, μια κορβέτα του Ισραήλ και το κανονιοφόρο "Νικηφόρος". Φρεγάτες και υποβρύχια στέλνει και η Τουρκία, ενώ διακριτή κάνει την παρουσία της στην περιοχή και η Ρωσία».

«Κανόνια έξι χωρών για μία γεώτρηση, τα αποτελέσματα της οποίας, επιτυχή ή ανεπιτυχή, θα ανακοινωθούν το Σεπτέμβρη και τα όποια κέρδη θα μπουν στις τσέπες των ενεργειακών κολοσσών» αναφέρει, χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, προσθέτοντας «κανείς να μην πιστέψει τα απαράδεκτα και προκλητικά που λέγονται ότι "το διεθνές κύρος των εταιρειών", καθώς και η "πολύπλευρη παρουσία πολεμικών πλοίων", αποτελούν εγγύηση για την προστασία της Κύπρου και της αξιοποίησης των κοιτασμάτων της απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα».

«Τι άλλη απόδειξη χρειάζεται για το ότι το μονοπωλιακό κεφάλαιο και οι στρατοί των ιμπεριαλιστικών κρατών πάνε χέρι - χέρι; Για το ότι ο φυσικός πλούτος μιας χώρας μετατρέπεται από δυνητική ευλογία για δουλειές, πρόοδο και λαϊκή ευημερία, σε κατάρα μέχρι και σε ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη;» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ, όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.


Διαβάστε επίσης

Διπλό φονικό στην Κύπρο: Σύλληψη υπόπτου από την Αστυνομία

Για το Πατριαρχείο και την ομογένεια συζήτησαν οι Βαρθολομαίος-Ερντογάν

Τρίτο «όχι» στην έκδοση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Πύραυλοι από τη Συρία στάλθηκαν στη Μόσχα για μελέτη