ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγρίεψε το τουρκικό ΥΠΕΞ κατά του Τσίπρα: «Του επιστρέφουμε τα περί γαβγίσματος»

Αγρίεψε το τουρκικό ΥΠΕΞ κατά του Τσίπρα: «Του επιστρέφουμε τα περί γαβγίσματος»
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/Φωτογραφία αρχείου

Τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την Τουρκία ότι «αποτελεσματικός σκύλος δεν είναι αυτός που γαβγίζει», σχολίασε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, με ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, εάν αυτοί αληθεύουν, τους οποίους και ανέφερε στην συνέντευξη τύπου στην Θεσσαλονίκη στις 13 Ιουλίου. Είναι ανάρμοστες οι εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν σχετικά με τη χώρα μας», αναφέρει στην ανακοίνωσή του, το τουρκικό ΥΠΕΞ.

«Τέτοιες εκφράσεις δεν αρμόζουν ούτε στο πρόσωπο και ούτε στο αξίωμα του πρωθυπουργού Τσίπρα. Εκφράζουμε και επαναλαμβάνουμε την προσδοκία μας από τους αρμόδιους πολιτικούς στην Ελλάδα να τηρούν υπεύθυνη στάση για τα θέματα που αφορούν και την χώρα μας» υπογραμμίζει το ΥΠΕΞ της Τουρκίας.

ΥΠΕΞ ΤΟΥΡΚΙΑ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε δηλώσει πως "αποτελεσματικός σκύλος δεν είναι αυτός που γαβγίζει", αναφερόμενος στην Τουρκία και τις συνεχείς προκλήσεις των Τούρκων.

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας είχε σημειώσει πως "όταν φωνάζεις και δημιουργείς φασαρία, δεν κάνεις καλό ούτε στα σχέδιά σου ούτε μπορεί να πετύχεις πολλά. Η Άγκυρα να σέβεται το διεθνές δίκαιο και τις απαιτήσεις του. Είμαστε πάντα έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά δικαιώματα μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ