Σκουρλέτης: Η χώρα μπαίνει σε θετική πορεία
Πηγή: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Την πεποίθησή του ότι η χώρα μπαίνει σε θετική πορεία εκφράζει ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Διαβάστε επίσης

«Προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι η αποτύπωση στην κοινωνία των όποιων θετικών οικονομικών στοιχείων», αναφέρει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και προσθέτει:

«Στοιχεία και δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων δημιουργούν ελπιδοφόρα εικόνα. Αυτή η εικόνα θα πρέπει να μεταφραστεί σε συγκεκριμένα μεγέθη για να επηρεάσει θετικά τη ζωή των πολιτών».

Ο υπουργός Εσωτερικών επίσης αναφέρεται στο νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να κατατεθεί τον Σεπτέμβριο και αφορά τους συμβασιούχους του Δημοσίου με το οποίο θα αποκατασταθεί η εργασιακή τους σχέση. Τονίζει πως θα γίνει μια μεγάλη συζήτηση στο εσωτερικό με τα πολιτικά κόμματα αλλά και στο εξωτερικό με τους δανειστές ώστε να τους εξηγηθεί πως δεν πρόκειται για νέες προσλήψεις.

Τέλος, ερωτηθείς για τη στάση που θα κρατήσει η κυβέρνηση σε ενδεχόμενη απαίτηση του Δ.Ν.Τ για νέα μέτρα με αιχμή το ζήτημα των απεργιών, ο υπουργός Εσωτερικών τονίζει ότι αυτό χρήζει αποσαφήνισης καθώς ορισμένα θέματα μπορεί να ακούγονται ουδέτερα, αλλά στην πράξη μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να καταστρατηγήσουν το δικαίωμα στην απεργία.


Διαβάστε επίσης

Πιθανότητες 60-40 να μείνει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

Λαγκάρντ: Η παγκόσμια οικονομία αναπτύσσεται, αλλά απειλείται από γεωπολιτικούς κινδύνους

Επιχορήγηση ύψους 780.000 ευρώ σε επτά δήμους για εξόφληση υποχρεώσεων

Επιχορήγηση ύψους 780.000 ευρώ για επτά δήμους