ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Αχτσιόγλου προανήγγειλε ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των παραβιάσεων της εργατικής νομοθεσίας

Η Αχτσιόγλου προανήγγειλε ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των παραβιάσεων της εργατικής νομοθεσίας
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Μία σειρά πρωτοβουλιών που θα λάβει η κυβέρνηση και ειδικότερα το υπουργείο Εργασίας προανήγγειλε η Έφη Αχτσιόγλου στην ομιλία της στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στο υπουργείο.

Η υπουργός Εργασίας τόνισε ότι σύντομα θα έρθει στη Βουλή προς ψήφιση «ένα σύνολο ρυθμίσεων για την αντιμετώπιση των παραβιάσεων της εργατικής νομοθεσίας, ένα συνολικό σχέδιο δράσης για την καταπολέμηση της αδήλωτης, της υποδηλωμένης εργασίας και της απλήρωτης εργασίας»

Όπως είπε, έτσι θα μπει «ένα πλαίσιο που θα θέτει κανόνες και στις αγροτικές εργασίες, βάζοντας, έτσι, ένα οριστικό τέλος στις "Μανωλάδες"».

Η Έφη Αχτσιόγλου υπογράμμισε παράλληλα ότι «ισχυροποιείται και αναβαθμίζεται το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), ιδρύεται πανελλαδικό δίκτυο για την κοινωνική προστασία, ενώ ο ΟΓΑ μετεξελίσσεται στον νέο προνοιακό οργανισμό για τη διαχείριση και απονομή των βασικών κοινωνικών επιδομάτων.

4183563

(Πηγή: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

«Πρόκειται για μία τεράστια αναδιοργάνωση του τομέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που καταργεί τις πελατειακές σχέσεις του παρελθόντος και δίνει στα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα την αξιοπρέπεια που τους αντιστοιχεί στην επαφή τους με το κράτος», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την ανεργία, επεσήμανε: «Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ το ποσοστό ανεργίας, τον Απρίλιο του 2017, ήταν 21,7%, περίπου πέντε ποσοστιαίες μονάδες κάτω από τις αρχές του 2015, οπότε ανέλαβε αυτή η κυβέρνηση το έργο της. Και οφείλω να πω ότι το αποτέλεσμα αυτό ούτε αυτονόητο ήταν, ούτε εύκολο. Τα θετικά στοιχεία που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα είναι αποτέλεσμα μίας προσπάθειας πολυσύνθετης και πολυπαραγοντικής, είναι το αποτέλεσμα της μεγάλης προσπάθειας που κάνει αυτή η κυβέρνηση για τη σταθεροποίηση της οικονομίας, είναι αποτέλεσμα του ολοκληρωμένου σχεδιασμού προγραμμάτων εργασίας, με βάση τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, προγραμμάτων που υλοποιεί ο αναβαθμισμένος ΟΑΕΔ, είναι, τέλος, αποτέλεσμα και της συστηματικής δουλειάς που γίνεται για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας και του τερματισμού μίας κατάστασης γενικευμένης ανομίας και αυθαιρεσίας στην αγορά εργασίας, μία κατάσταση που παροξύνθηκε την περίοδο 2010-2014, εξαιτίας και της κατάρρευσης του συνολικού πλαισίου προστασίας της εργασίας, αλλά και της πολιτικής επιλογής των προηγουμένων κυβερνήσεων να ανεχτούν τα φαινόμενα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας».

Τέλος η Έφη Αχτσιόγλου τόνισε επόμενος στόχος είναι «οι προσπάθειες της κυβέρνησης να γίνονται αισθητές στην καθημερινότητα των πολιτών».

Capture

(Πηγή: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ