Κακλαμάνης: αληθεύει ότι θα πληρώσει η κυβέρνηση τα δικαστικά έξοδα του Γεωργίου;

Σαφείς απαντήσεις για το αν αληθεύει το «απίστευτο σενάριο» ότι η κυβέρνηση θα καταβάλλει τα δικαστικά έξοδα του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, ζητά με ερώτηση του στη Βουλή ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Διαβάστε επίσης

Ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται σε αυτό το ενδεχόμενο, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εκταμίευση των δόσεων από τους δανειστές, τονίζει ότι πρέπει να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση, η οποία επιχειρείται να κλείσει κατά σύμπτωση λίγες ώρες, πριν από τη δίκη του κ. Γεωργίου για παράβαση καθήκοντος.

Με την ερώτηση του προς τον υπουργό Οικονομικών τον καλεί να απαντήσει αν αληθεύουν οι πληροφορίες αυτές. Ειδικότερα, ρωτά δυνάμει ποιας νομοθετικής πρόβλεψης θα γίνει κάτι τέτοιο και ποιο είναι το ακριβές ποσό της αποζημίωσης που θα καταβληθεί. Επίσης, για ποιο ειδικότερο λόγο οι τυχόν ποινικές εκκρεμότητες ενός Έλληνα πολίτη, αποτελούν αντικείμενο της διαπραγμάτευσης της χώρας με τους δανειστές και προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης, καθώς και αν υπάρχουν πιέσεις από το Eurogroup ή από άλλους εκπροσώπους των δανειστών, ότι θα πρέπει να υπάρξει δήλωση από την κυβέρνηση με την οποία θα αποκαθίστανται τα στατιστικά στοιχεία που παρήχθησαν όσο ήταν επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ ο κύριος Ανδρέας Γεωργίου.


Διαβάστε επίσης

Δεν κάνει πίσω η κυβέρνηση στην αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ

Στη Βουλή θα μιλήσει την Πέμπτη ο Γιούνκερ

Εργαζόμενοι της ΔΕΗ πέταξαν λιγνίτη έξω από τη Βουλή