ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοντονής: Δυσάρεστη έκπληξη η απόφαση για την Ηριάννα

Κοντονής: Δυσάρεστη έκπληξη η απόφαση για την Ηριάννα
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Νέα παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή στην υπόθεση της Ηριάννας μετά την απόρριψη της αίτησης για αναστολή εκτέλεσης της ποινής της.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης για θέματα αρμοδιότητάς του στη Βουλή, χαρακτήρισε «δυσάρεστη έκπληξη» το δικαστικό «όχι» στην αποφυλάκιση της Ηριάννας, καταδικάζοντας παράλληλα, τις βίαιες αντιδράσεις των αλληλέγγυων εντός και εκτός της δικαστικής αίθουσας.

«Οι πολίτες ζητούν ίσα μέτρα και ίσα σταθμά για όλους και είναι περίεργο που ορισμένοι που έχουν καταδικαστεί σε πολυετείς ποινές, για εμπόριο ναρκωτικών, να έχουν το ευεργέτημα της αναστολής μέχρι την ημερομηνία της εκδίκασης της υπόθεσης και η συγκεκριμένη κοπέλα να μην απολαμβάνει αυτού του ευεργετήματος», είπε ο κ. Κοντονής, σημειώνοντας πως κράτησε υποδειγματική στάση της όσον αφορά τα καταναγκαστικά μέτρα που της επιβλήθηκαν.

«Βιαιοπραγίες κα λεκτικές επιθέσεις είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες, όχι μόνον γιατί δυσφημούν τον αγώνα και την προσπάθεια της ίδιας και των παραστατών της να αποδείξει την βασιμότητα των ισχυρισμών της, αλλά γιατί πάνω από όλα οι δικαστές είναι άνθρωποι και κάνουν λάθη», τόνισε.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης ο κώδικας ποινικής δικονομίας προβλέπει την υποβολή νέας ένστασης που θα εκδικαστεί από το ίδιο δικαστήριο με άλλη όμως, σύνθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ