ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευόπουλος: Επικεφαλής εισαγγελέας στο Συμβούλιο Φυλακών

Παρασκευόπουλος: Επικεφαλής εισαγγελέας στο Συμβούλιο Φυλακών
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Για συντονισμένη προσπάθεια ανακάλυψης ατοπημάτων στη δραστηριότητά του κάνει λόγο το υπουργείο Δικαιοσύνης απαντώντας κατ' αυτό τον τρόπο στη σφοδρή κριτική που δέχεται μέσω δημοσιευμάτων για το θέμα της φοίτησης του Νίκου Ρωμανού με "βραχιολάκι".

"Το υπουργείο προκρίνει να επαφίεται η σχετική κρίση στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της φυλακής, το οποίο προεδρεύεται από εισαγγελέα. Λόγος: ο εισαγγελέας - επόπτης της φυλακής είναι γνώστης, όχι μόνο της κατηγορίας ή της καταδίκης, αλλά και της πορείας του κρατουμένου και των συνθηκών της εκτέλεσης της ποινής, δεδομένα τα οποία συνήθως δεν είναι γνωστά στον ανακριτή της υποθέσεως. Θεωρεί άραγε κανείς ακατάλληλους για τη σχετική κρίση τον εισαγγελέα και τα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου;", σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης πάντως επαναλαμβάνει όπως χαρακτηριστικά αναφέρει για πολλοστή φορά ότι "θα ακούσει στο πλαίσιο της ανοιχτής διαβούλευσης με πολύ προσοχή τους αντιλόγους, θα επεξεργαστεί τα κείμενα και θα προτείνει τις θέσεις που προάγουν την κοινωνική ασφάλεια και το κράτος δικαίου", παρακάμπτοντας τις κραυγές και ευχαριστώντας τους πολίτες και τους αρμόδιους "που συμβάλλουν με τα σχόλια τους στην ευρύτερη νομοπαραγωγική διαδικασία".

Η εφημερίδα Παραπολιτικά στο κεντρικό της θέμα το Σάββατο ανέφερε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης ενσωμάτωσε στο νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης "φωτογραφική διάταξη" για χορήγηση αδειών σε τρομοκράτες.

Και αυτό γιατί όπως επισημαίνεται, δεν προβλέπεται στο νέο άρθρο η σύμφωνη γνώμη για τις άδειες του δικαστικού οργάνου που διέταξε την κράτηση και πως περιγράφονται σε αυτό συγκεκριμένες αιτιολογίες για τη μη αποφυλάκισή τους.

Προστίθεται στο άρθρο ότι με τη νέα ρύθμιση ευνοείται ο Νίκος Ρωμανός που προανήγγειλε με επιστολή του στις 12 Νοεμβρίου "Μαύρο Δεκέμβρη" και συγκρουσιακές εξελίξεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ