ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύγκρουση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για την έξοδο στις αγορές

Σύγκρουση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για την έξοδο στις αγορές
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI

Διαμάχη της κυβέρνησης με την αξιωματική αντιπολίτευση έχει ξεσπάσει με αφορμή αυτή τη φορά την έξοδο στις αγορές, με τη Νέα Δημοκρατία να κατηγορεί το Μαξίμου για «ασχετοσύνη και ανικανότητα» και τον Δημήτρη Τζανακόπουλο να απαντά ότι στην Πειραιώς έχουν «αναγνωστικά προβλήματα».

Όλα ξεκίνησαν με τη δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου στο ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο» αναφορικά με τα δημοσιεύματα που ήθελαν την κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο να ετοιμάζεται για έξοδο στις αγορές.

«Η Ελλάδα θα βγει στις αγορές όταν θα είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι. Η χώρα είναι αποκλεισμένη από τις αγορές εδώ και επτά χρόνια και ο στόχος του προγράμματος είναι να μπορούμε να χρηματοδοτούμε το χρέος μας χωρίς τον επίσημο τομέα» ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε:

«Η απόφαση δεν εξαρτάται από συμβουλές των οίκων ή από παραινέσεις από εκείνους που ασχολούνται με θέματα αγορών. Θα πάρουμε την απόφαση όταν εκτιμήσουμε ότι είμαστε στο καλύτερο σημείο και θα πάρουμε το χαμηλότερο ρίσκο, θα θέλουμε να ετοιμάσουμε το έδαφος για τον χρόνο μετά το καλοκαίρι του 2018. Δεν μας ενδιαφέρει μία έξοδος για επικοινωνιακούς λόγους».

«Ανικανότητα και την ασχετοσύνη της Κυβέρνησης»

Σχολιάζοντας τις παραπάνω δηλώσεις του Δημήτρη Τζανακόπουλου η Νέα Δημοκρατία κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ανικανότητα» και «ασχετοσύνη».

«Για όλες τις σοβαρές κυβερνήσεις στον κόσμο είναι αυτονόητη η προετοιμασία των αγορών και η προαναγγελία για το χρονοδιάγραμμα που θα προσφύγουν σε αυτές για δανεισμό», υπογράμμισε η ΝΔ και πρόσθεσε:

Το να θεωρεί ο κ. Τζανακόπουλος αυτονόητο το ακριβώς αντίθετο, επιβεβαιώνει την ανικανότητα και την ασχετοσύνη αυτής της Κυβέρνησης.

Απάντηση Τζανακόπουλου: Στη ΝΔ αντιμετωπίζουν αναγνωστικά προβλήματα

Άμεση ήταν η αντίδραση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου ο οποίος από την πλευρά του κατηγόρησε την Πειραιώς ότι έχει «αναγνωστικά προβλήματα».

«Η ΝΔ θα έπρεπε να γνωρίζει πως και τις δύο φορές που η κυβέρνηση Σαμαρά είχε εκδώσει ομόλογο δεν το είχε προαναγγείλει. Προφανώς λοιπόν ήταν μια ανίκανη και άσχετη κυβέρνηση» επεσήμανε ο κ. Τζανακόπουλος και συνέχισε:

«Όσον αφορά στην ουσία των όσων είπα, όπως φαίνεται στη ΝΔ αντιμετωπίζουν εκτός των άλλων και αναγνωστικά προβλήματα: "Το δεν προαναγγέλλονται οι έξοδοι στις αγορές δεν είναι κανόνας. Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες προαναγγέλλονται, υπάρχουν και περιπτώσεις στις οποίες δεν προαναγγέλλονται"».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ