ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λοβέρδος μαινόμενος κατά ΣΥΡΙΖΑ

Λοβέρδος μαινόμενος κατά ΣΥΡΙΖΑ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/Φωτογραφία αρχείου

Φωτιές άναψε στην εξεταστική επιτροπή για την υγεία γραπτή δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου για «στημένη» διαδικασία και «προαποφασισμένα πορίσματα» που δικαιώνουν την εκτίμησή του περί ύστατης πολιτικής εξαχρείωσης των βουλευτών της πλειοψηφίας που «έχουν χάσει το δικαίωμά τους να μιλούν».

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασαν έντονα, δηλώνοντας προσβεβλημένοι από τις «προκλητικές» δηλώσεις Λοβέρδου, ενώ ένταση προκλήθηκε όταν ο Δημήτρης Βέττας υποστήριξε ότι «αυτός ο στάβλος τέτοια γαϊδούρια βγάζει». Η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου φώναξε «αίσχος» και «ντροπή», ενώ άλλοι βουλευτές, όπως ο Νότης Μηταράκης από τη ΝΔ είπαν πως κάθε συνάδελφος έχει το δικό του ύφος και πως παρότι τα σχόλια είναι καυστικά, εντάσσονται στο πλαίσιο των συνταγματικών καθηκόντων του κ. Λοβέρδου να εκφράσει άποψη. «Ο κ. Λοβέρδος ζήλεψε την δόξα Κουτσόγιωργα που είχε πει ότι δεν έχετε δικαίωμα να ομιλείτε», είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

Η επιτροπή κατά πλειοψηφία αποφάσισε να αποσταλούν οι δηλώσεις του στην επιτροπή Δεοντολογίας.

Μετά τις σημερινές εξελίξεις ο Ανδρέας Λοβέρδος κατηγορεί την πλειοψηφία για «ύβρεις και λαϊκισμό» και πρόσθεσε πως αν είχαν και στοιχειώδη πολιτική ευπρέπεια θα τον καλούσαν να τα πουν μπροστά του, ώστε να μπορώ να τους απαντήσω. «Η δειλία τους όμως δεν τους το επέτρεψε», αναφέρει για να συμπληρώσει πως τα όσα τους καταλόγισε ήταν πολύ επιεική.

«Με την σημερινή τους ιταμή συμπεριφορά Βουλευτές της Κυβερνητικής πλειοψηφίας απέδειξαν ότι επειδή έχουν χρεοκοπήσει πολιτικά πράγματι έχουν φτάσει σε έσχατο σημείο πολιτικού ευτελισμού και ηθικής εξαχρείωσης. Τους ενημερώνω πως θα αντιπολιτευτώ το εθνικολαϊκίστικό τους παραμάγαζο με όλες μου τις δυνάμεις», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ