ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατάθεση Αδωνι Γεωργιάδη στην εξεταστική για την υγεία

Κατάθεση Αδωνι Γεωργιάδη στην εξεταστική για την υγεία
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Με όρκο στο Ευαγγέλιο και κάνοντας το σταυρό του ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκίνησε την κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά υποθέσεις σκανδάλων στο χώρο της υγείας. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ που καταθέτει για την υπόθεση του «Ερρίκος Ντυνάν», στην εισαγωγική του τοποθέτηση ανέφερε ότι το νοσοκομείο αναγνωρίζεται ως ιδιωτικό.

Στην κατάθεσή του που αφορά στο μνημόνιο που υπεγράφη, προκειμένου να γίνει ο πλειστηριασμός του νοσοκομείου, υποστήριξε ότι ήταν μονόδρομος για να σωθεί το «Ερρίκος Ντυνάν», να πληρωθούν τα ασφαλιστικά ταμεία και οι εργαζόμενοι. Παραλλήλισε δε, τις αποφάσεις που έλαβε ως υπουργός Υγείας με εκείνες του Αλέκου Φλαμπουράρη στην περίπτωση Σκλαβενίτη-Μαρινόπουλου, προσφέροντας, όπως ισχυρίστηκε, απλώς «τις καλές του υπηρεσίες» για να μην πουληθεί κομμάτι – κομμάτι το νοσοκομείο και μείνουν στο δρόμο οι εργαζόμενοι.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε σε δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση και ειδικότερα του σημερινού υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού που ζητούσαν την παρέμβαση της τότε κυβέρνησης για να σταματήσει το «φαύλο καθεστώς Μαρτίνη» και να διασωθούν οι εργαζόμενοι. «Όλοι συμφωνούμε ότι ο κ. Μαρτίνης έπρεπε να φύγει. Έλαχε ο κλήρος σε εμένα που ως υπουργός τον έκανα να φύγει», είπε και αναρωτήθηκε:

Ξήλωσα την τότε διοίκηση και με εγκαλούν γιατί το έκανα;.

4189224

(Πηγή: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ που καταθέτει με την ιδιότητα του πρώην υπουργού Υγείας ανέφερε επίσης, ότι αυτό που εκπλειστηριάστηκε ήταν το νοσοκομείο και τα ακίνητα και πως το κοινωφελές σωματείο συνεχίζει να υπάρχει ως οντότητα. Επικαλέστηκε μάλιστα, δικαστικές αποφάσεις που έκριναν νόμιμο τον πλειστηριασμό του «Ερρίκος Ντυνάν».

Αίσθηση πάντως, προκάλεσε, η παρέμβαση του προέδρου της επιτροπής, Αντώνη Μπαλωμενάκη, ο οποίος στην αρχή της κατάθεσής του, του συνέστησε να μην κάνει απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά μελών της επιτροπής να απεκδυθεί τον ρόλο του δημόσιου κατήγορου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ